
Η Σαν Άντριου υπέταξε τη Φερεντσβάρος με 10-7 στο «Παπαστράτειο» και προκρίθηκαν για πρώτη φορά στον τελικό του Champions League, όπου θα γίνει «εμφύλιος» με τη Σαμπαντέλ.
Η Σαντ Άντριου έγινε η δεύτερη ισπανική ομάδα που πέρασε στον τελικό του Champions League στο Final-4 του Πειραιά, καθώς νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-7 στο «Παπαστράτειο», στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό.
Οι Ισπανίδες προκρίθηκαν για πρώτη φορά στον μεγαλύτερο αγώνα της κορυφαίας διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σαμπαντέλ στον καταλανικό «εμφύλιο» που θα διεξαχθεί στο κολυμβητήριο του Πειραιά, την Κυριακή (3/5) 18:30.
Η ομάδα της Ισπανίας είχε το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, χωρίς να χάσει το προβάδισμα μετά το 1-0 της Φερεντσβάρος. Ένα γρήγορο σερί των Καταλανών, με τέσσερα γκολ, έβαλε μπροστά τη Σαντ Άντριου με 4-1, το οποίο ήταν και το σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο οκτάλεπτο.
Στη δεύτερη περίοδο, οι Ούγγρες παρουσιάστηκαν πιο μαχητικές και το ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες να είναι κοντά, αλλά τις Καταλανές να έχουν ακόμη κεφάλι στο σκορ, με 6-4.
Το τρίτο οκτάλεπτο ολοκηρώθηκε με 7-5 για τις τυπικά γηπεδούχες, αλλά η Φερεντσβάρος θα συνέχιζε να κυνηγούσε μέχρι το φινάλε. Οι Μαγυάρες πλησίασαν στο γκολ (8-7), αλλά στο τέλος η Σαντ Άντριου πήρε τη νίκη με 10-7, χάρη στην αποφασιστικότητα της Άντον που ήταν η πρωταγωνίστρια της ομάδας της Καταλονίας.
Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-3, 1-1, 3-2
ΣΑΝΤ ΑΝΤΡΕΟΥ (Χαβιέρ Αθνάρ): Τρόχαν, Αντον 4, Σάουτ, Αρ. Ρουίθ 2, Φαρέ, Πέρεθ, Κόρντομπες, Μουνιόθ 1, Κρεσπί, Ελ. Ρουίθ 2, Παλάθιο, Κάμους 1, Τερέ.
ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ (Μαρκ Ματάις): Κις, Πλευρίτου 1, Μάτε, Γκουρισάτι 2, Βάλι 2, Φάρκας, Παλμιέρι, Λαϊμέτερ 2, Κούνα, Χέρτζκα, Μπόντσα, Ντε Φράις, Νέσμελι.