
Η Μπαρτσελονέτα επικράτησε με 17-16 της Προ Ρέκο και κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία της το Champions League
Οπως το 2014, η Μπαρτσελονέτα το έκανε ξανά!
Η ισπανική ομάδα, αγωνιζόμενη χωρίς τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, Βίντσε Βίγκβαρι, ανέτρεψε τα προγνωστικά στο final-4 της Μάλτας, νίκησε 17-16 την Προ Ρέκο στον τελικό και κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία της το Champions League. Δώδεκα χρόνια μετά την επιτυχία της Βαρκελώνης κι αφού στο ενδιάμεσο μετρούσε έξι διαδοχικές ήττες σε ημιτελικούς.
Το πρώτο ημίχρονο θύμιζε περισσότερο… all-star game παρά τελικό Champions League, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν «κατά ριπάς». Η Προ Ρέκο στα δύο πρώτα οκτάλεπτα είχε ένα απίστευτο 8/8 στον παίκτη παραπάνω και κατάφερε να πάρει μία διαφορά τριών τερμάτων (10-7 και 11-8), όμως οι Καταλανοί αντέδρασαν και μείωσαν σε 12-11 στο ημίχρονο, για να ολοκληρώσουν την ανατροπή στην τρίτη περίοδο, όπου πέρασαν μπροστά με 13-12, χάρη σε γκολ του Ταούλ.
Από κει και μετά τα πράγματα… αγρίεψαν, οι άμυνες «έσφιξαν» και η νευρικότητα άρχισε να γίνεται εμφανής. Η ιταλική ομάδα, παρά το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας Νικόζια απέκρουσε δύο πέναλτι, «μπλόκαρε» επιθετικά και η Μπαρτσελονέτα με δύο συνεχόμενα γκολ του Μπιέλ προηγήθηκε 16-14, 4΄42΄΄ πριν τη λήξη.
Ο Κοντέμι μείωσε άμεσα, αλλά η Προ Ρέκο έχασε δύο ευκαιρίες με παίκτη παραπάνω για να ισοφαρίσει και ο Μπούριαν αποκατέστησε το +2, 1΄39΄΄ πριν το τέλος. Ο Ιόκι Γκράτα απάντησε σε παίκτη παραπάνω, οι Ιταλοί έκλεψαν την μπάλα και κέρδισαν την τρίτη ποινή του Σαναούχα (σε μία φάση όπου αποβλήθηκε ο προπονητής των Καταλανών, Φραν Φερνάντεθ), όμως ο Αλεχάντρο Μπούστος έκανε το κλέψιμο της χρονιάς και «σφράγισε» τον ισπανικό θρίαμβο.
Τα οκτάλεπτα: 6-6, 5-6, 3-2, 3-2
Τα γκολ:
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ: Μπούριαν 3, Μπιέλ 3, Μουναρίθ 2, Βαλς 2, Σαναούχα 2, Ταούλ 2, Βελότο, Αλ. Μπούστος, Γκομίλα
ΠΡΟ ΡΕΚΟ: Ιόκι Γκράτα 3, Κοντέμι 3, Ντι Φούλβιο 2, Γρανάδος 2, Φοντέλι 2, Πρεσούτι 2, Κάσια 2



















