Ολυμπιακός – Σπαντάου 11-4

Ολυμπιακός – Σπαντάου 11-4

Ο Ολυμπιακός με τα βαθμολογικά περιθώρια να στενεύουν, βρήκε μια σημαντική και ευρύτατη νίκη επί της Σπαντάου (11-4) και έμεινε στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Final 8 του LEN Champions League.

Ο Ολυμπιακός μετά από ένα ισοδύναμο πρώτο οκτάλεπτο (2-2), έπαιξε σαν πρωταθλητής Ευρώπης και επικράτησε στο κολυμβητήριο του Πειραιά με 11-4 επί της γερμανικής Σπαντάου για την τρίτη αγωνιστική του LEN Champions League. Πολύ σημαντική (ψυχολογική αλλά και βαθμολογική) νίκη για τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες στο ξεκίνημα της διοργάνωσης και διατηρούνται στο κόλπο της πρόκρισης στο Final 8 της διοργάνωσης.

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο δίλεπτο, με γκολ του Μουρίκη από θέση φουνταριστού και του Γενηδουνιά σε παίκτη παραπάνω, όμως το ενθαρρυντικό ξεκίνημα δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός μπλόκαρε επιθετικά και η Σπαντάου κατάφερε να περάσει μπροστά με 3-2 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, σκοράροντας δύο φορές με παίκτη παραπάνω και μια με πέναλτι.

Μετά από οκτώ λεπτά αφλογιστίας, οι πρωταθλητές Ευρώπης ξέσπασαν. Βρήκαν το γκολ με τον Γεννηδουνιά με παίκτη παραπάνω για το 3-3 και αμέσως μετά ο Μπούσλιε έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους.  Από εκεί και πέρα η άμυνα των παικτών του Βλάχου έσπαγε… κόκαλα και με τον Γούνα να δίνει λύσεις με δύο διαδοχικά γκολ, οι Πειραιώτες αποσπάστηκαν με 6-3 στο ημίχρονο και έβαλαν στέρεες βάσεις για τη νίκη. Οι προσπάθειες των Γερμανών να αντιδράσουν… τράκαραν στον Γιόσιπ Πάβιτς και ο Ολυμπιακός, αξιοποιώντας κυρίως της αποβολές που κέρδισε (είχε 7/9 με παίκτη παραπάνω, έναντι 2/6 της Σπαντάου), έφτασε χωρίς περαιτέρω προβλήματα στο τελικό 11-4.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-1, 2-1, 3-0

Διαιτητές: Φρανούλοβιτς (Κροατία), Παολέτι (Ιταλία)

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Νικολαϊδης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 2, Γούνας 3, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος

ΣΠΑΝΤΑΟΥ (Πέταρ Κοβάσεβιτς): Μπάκσα, Σονταντιέ 1, Χίλεν, Τσουκ, Νεγκρεάν 1, Γιούνγκλινγκ, Στρέλετσκι, Ντέντοβιτς 1, Κιούπερς, Ράιμπελ, Ρέστοβιτς, Πιέσιβατς 1, Πέτερφι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ