Αυτοκράτορας Ολυμπιακός, πήρε το Κύπελλο

Αυτοκράτορας Ολυμπιακός, πήρε το Κύπελλο

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν δύσκολα της Βουλιαγμένης με 6-4 στον τελικό του Κυπέλλου και κατέκτησαν το τρόπαιο

Ο Ολυμπιακός είναι ο Αυτοκράτορας του ελληνικού πόλο και οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν την κατάκτηση ενός ακόμα τροπαίου, καθώς κατέκτησαν το Κύπελλο επικρατώντας στον τελικό της Βουλιαγμένης με 6-4. Οι πειραιώτες επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους σ’ έναν ακόμα τελικό, αλλά θα πρέπει να επισημανθεί πως και η Βουλιαγμένη έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κοντράρει τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο τελικός είχε συγκλονιστική εξέλιξη και κρίθηκε στο τέταρτο οκτάλεπτο, με τον Κώστα Γούνα να παίζει καθοριστικό ρόλο στη νίκη της ομάδας του Πειραιά. Ο Γούνας πέτυχε δύο γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση ενός ακόμα τροπαίου. Οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν στο Καρπενήσι καθώς κατάφεραν να καταβάλουν την αντίσταση της πολύ μαχητικής Βουλιαγμένης και κατέκτησαν τον πρώτο από τους τίτλους που διεκδικούν την φετινή περίοδο.

Η Βουλιαγμένη κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 και 3-1 αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντιδράσει, ανατρέποντας την εις βάρος του κατάσταση. Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι στο δεύτερο οκτάλεπτο δεν μπήκε γκολ ενώ η καλή άμυνα που έπαιξαν οι ερυθρόλευκοι δεν επέτρεψε στους παίκτες της Βουλιαγμένης να σκοράρουν ούτε στο τρίτο οκτάλεπτο. Οι άμυνες κυριάρχησαν στον τελικό, με τον Ολυμπιακό να δείχνει την ανωτερότητα του κατακτώντας το τρόπαιο με 6-4.

Όπως προαναφέραμε καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση της ομάδας του λιμανιού είχε ο Γούνας, καθώς πέτυχε δύο γκολ για τον Ολυμπιακό στο τελευταίο οκτάλεπτο. Ο Γούνας ήταν άλλωστε και ο MVP της διοργάνωσης καθώς είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση και στον ημιτελικό απέναντι στην Γλυφάδα, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στο 11-2 με το οποίο είχαν επικρατήσει οι ερυθρόλευκοι.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 0-0, 0-1, 1-3

Ολυμπιακός (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης, Νικολαϊδης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Αργυρόπουλος, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος, Κάκαρης.

Βουλιαγμένη (Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 1, Σταμέλος, Γουβής, Αφρουδάκης, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης, Κουρουβάνης, Χριστοφορίδης, Δήμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ