Η LEN καταδικάζει την επίθεση στους πολίστες του Ερυθρού Αστέρα (vid)

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κολύμβησης καταδίκασε με ανακοίνωση της την επίθεση που έγινε στο Σπλιτ της Κροατίας.

Η LEN καταδικάζει την επίθεση στους πολίστες του Ερυθρού Αστέρα (vid) | to10.gr

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κολύμβησης καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκαν παίκτες της ομάδας πόλο του Ερυθρού Αστέρα από Κροάτες χούλιγκαν, το περασμένο Σάββατο (9/2) στο Σπλιτ.

Τόνισε επίσης την ανησυχία της για το επεισόδιο, σε μία πόλη που θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης το 2022.

«Η LEN πληροφορήθηκε με απογοήτευση και καταδικάζει το συμβάν στην πόλη Σπλιτ, όπου τέσσερις Σέρβοι πολίστες δέχθηκαν επίθεση από ντόπιους χούλιγκαν ενώ βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης. Αν και αυτή η αποκρουστική επίθεση έγινε σε αγώνα εκτός της δικαιοδοσίας της LEN (σ.σ. ο Ερυθρός Αστέρας επρόκειτο να αντιμετωπίσει τη Γιάντραν Σπλιτ για την Αδριατική Λίγκα), η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αισθάνεται υποχρεωμένη να υπογραμμίσει πόσο σημαντικό είναι να αποτραπούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον, ειδικά στην πόλη του Σπλιτ, που θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης του 2022», ανέφερε αρχικά σε ανακοίνωση της.

«Η LEN περιμένει το αποτέλεσμα της έρευνας και ελπίζει ότι αυτή η ντροπιαστική πράξη μίας μικρής μειοψηφίας δεν θα επηρεάσει τις υπάρχουσες ειρηνικές αθλητικές σχέσεις της Σερβίας και της Κροατίας», πρόσθεσε.

«
»
One Channel
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο