Προ Ρέκο – Ολυμπιακός 11-12

Προ Ρέκο – Ολυμπιακός 11-12

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός υπέταξε (ξανά) την πανίσχυρη Προ Ρέκο (12-11) και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του LEN Champions League όπου καλείται να υπερασπιστεί το στέμμα του!

Με τον Κώστα Γενηδουνιά να σκοράρει 38 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα και να «σκοτώνει» την Προ Ρέκο που είχε προ ολίγου ισοφαρίσει, ο ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη (12-11) και προκρίθηκε στον τελικό του LEN Champions League για δεύτερη σερί χρονιά όπου θα υπερασπιστεί το τρόπαιο που κατέκτησε πέρυσι στη Γένοβα κόντρα στους Ιταλούς!

Κόντρα στο μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, που με μανία προσπαθούσε να πάρει εκδίκηση για τον χαμένο τελικό πέρυσι, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου απέδειξαν ξανά ότι δίκαια βρίσκονται στην κορυφή. Με άμυνα για σεμινάριο, με συγκέντρωση ως το τέλος πήραν τη νίκη με 12-11, σε ένα παιχνίδι που ήταν από την αρχή δικό τους!

Ο νέος αυτοκράτορας του πόλο, έχει βαλθεί να δημιουργήσει εφιάλτες στους πανίσχυρους Ιταλούς, αποκλείοντας τους πριν καν φτάσουν στην πηγή του του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού θεσμού.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0, όμως ισοφάρισε άμεσα με τον Σκουμπάκη και προηγήθηκε με 1-4, με σκόρερ τους  Μπούσλιε, Κάκαρη και Γενηδουνιά.  Το πρώτο οκτάλεπτο έκλεισε με σημαντικό προβάδισμα για τον Ολυμπιακό (3-5) και τους Ιταλούς να σκοράρουν μόνο στον παίκτη παραπάνω και με πέναλτι.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, το σκορ έγινε 7-4 και 8-5 με την Ρέκο να προσπαθεί απλώς, να μην… χάσει το τρένο. Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Πειραιά μπροστά με δύο τέρματα. Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Ερυθρόλευκοι άντεξαν στην αντεπίθεση των Ιταλών που ισοφάρισαν σε 8-8, πήραν εκ νέου προβάδισμα με τρία γκολ, κι έμειναν προσηλωμένοι στον στόχο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το 9-8 έγινε με τρομερό γυριστό του Ομπράντοβιτς και λίγο αργότερα οι Γούνας και Μυλωνάκης έκαναν το 11-8 που ήταν το σκορ του τρίτου οκταλέπτου!

Ακόμα κι όταν οι Ιταλοί έφεραν εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα (11-11), ο Πάβιτς ήταν παρών και ο Γενηδουνιάς με γκολ 38 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, «έγραψε» το τελικό 12-11!

Οι Πειραιώτες θα τεθούν αντιμέτωποι με μια εκ των Μπαρτσελονέτα – Φερεντσβάρος αύριο (08/06) στις 21:30.

Προ Ρέκο – Ολυμπιακός 11-12

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 3-3, 2-3, 3-1

Προ Ρέκο: Ταμπέστι, Ντι Φούλβιο 2, Μάντιτς 1, Μπούκιτς 2, Ντόμπουντ 1, Βελότο, Αϊκάρντι 1, Ετσενίκε 1, Ριγκάρι, Φιλίποβιτς, Ίβοβιτς 3, Κέις, Μπίγιατς

Ολυμπιακός: Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Κάκαρης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Ζερδεβάς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ