Αναχωρεί για την Νότια Κορέα η Εθνική Ανδρών

Αναχωρεί για την Νότια Κορέα η Εθνική Ανδρών

Η γαλανόλευκη θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού.

Την προσεχή Τρίτη (9/7) αναχωρεί για τη Νότια Κορέα η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Γκουανγκζού.

Όπως αναμενόταν, οι Κώστας Γκιουβέτσης και Κώστας Κάκαρης ήταν οι δύο τελευταίοι παίκτες που «κόπηκαν» από την προετοιμασία κι έτσι την τελική 13άδα απαρτίζουν οι Μάνος Ζερδεβάς, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Μάριος Καπότσης, Γιάννης Φουντούλης, Γιώργος Δερβίσης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Στέλιος Αργυρόπουλος, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Αλέξανδρος Γούνας, Άγγελος Βλαχόπουλος και Κώστας Γαλανίδης.

Μαζί τους, ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Βλάχος (2 συμμετοχές το 2015 και 2017), ο συνεργάτης του Δημήτρης Κραβαρίτης (ομοίως), ο φυσικοθεραπευτής Αλέξανδρος Κολιάτος και ο γιατρός της ΚΟΕ, Γιώργος Μαρίνος.

Η Ελλάδα μετέχει για 15η φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει κάνει μόνον το 1975 (Κάλι), 2009 (Ρώμη) και 2011 (Σαγκάη). Σ’ αυτές, ευτύχησε να πανηγυρίσει 2 Μετάλλια (Χάλκινα), το 2005 στο Μόντρεαλ και δέκα χρόνια μετά, το 2015 στο Καζάν.

Στις 14 προηγούμενες συμμετοχές της, έχει συνολικά 100 αγώνες (46 Νίκες, 5 Ισοπαλίες, 49 Ήττες), 8 ομοσπονδιακοί τεχνικοί την καθοδήγησαν (3 συμμετοχές Ανδρέας Γαρύφαλλος & Σάντρο Καμπάνια, οι περισσότερες), 84 συνολικά πολίστες αγωνίστηκαν (6 συμμετοχές ο Γιώργος Αφρουδάκης, τις περισσότερες), ενώ πρώτος σκόρερ είναι ο Γιάννης Φουντούλης με 55 γκολ.

Η Εθνική μας ομάδα, που θα αγωνιστεί από 14-27 Ιουλίουστο Nambu University Water Polo Competition χωρητικότητας 5.000 θεατών, μετέχει στον 1ο Όμιλο με αντιπάλους τη Σερβία, τη Νότια Κορέα και το Μαυροβούνιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ