Ιταλία – Ελλάδα 7-6

Ιταλία – Ελλάδα 7-6

Η Εθνική Ελλάδος είχε κακές επιθετικές επιλογές, «πέταξε» πολλές ευκαιρίες και γνώρισε την ήττα και τον αποκλεισμό από την Ιταλία με 7-6.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ηττήθηκε με 7-6 από την Ιταλία και αποκλείστηκε στα προημιτελικά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Γκουανζού της Νοτίου Κορέας.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου «πέταξαν» μια σπουδαία ευκαιρία να βρεθούν στους «4» μιας μεγάλης διοργάνωσης, κάνοντας πολλά λάθη στην επίθεση και πληρώνοντας την αστοχία στην τελική προσπάθεια.

Από την άλλη οι σκληροτράχηλοι Ιταλοί του παλιού γνώριμου, Σάντρο Καμπάνια με όπλο την άμυνα πήραν την πρόκριση και θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά με την πανίσχυρη Ουγγαρία και με στόχο την πρόκριση στον τελικό και την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Εθνική μας από την πλευρά της θα παίξει με την Αυστραλία την ερχόμενη Πέμπτη (23/7, 09:30) για τις θέσεις 5-8 του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι Έλληνες διεθνείς παρουσίασαν εξαιρετικό πρόσωπο στο… πίσω μέρος της πισίνας, όμως έχασαν μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για διάκριση.

Πολλές άστοχες επιθέσεις και αρκετά λάθη στον παίκτη παραπάνω είναι αυτά που πλήρωσε η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου και γνώρισε τον αποκλεισμό, ωστόσο απέδειξε για ακόμα μια φορά πως βρίσκεται στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης και πως όλο το μέλλον της ανήκει.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Εθνική μας ομάδα να μπαίνει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να μπορεί να μετουσιώσει σε προβάδισμα τις ευκαιρίες που της δόθηκαν τόσο σε παραπάνω, όσο και στα ίσα.

Οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 2-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, ενώ με την έναρξη του δευτέρου η ελληνική ομάδα ισορρόπησε το παιχνίδι. Ωστόσο οι Ιταλοί παρά την καλή άμυνα της Ελλάδας πήραν το προβάδισμα και θα μπορούσαν να ξεφύγουν με 2 ή και με 3 γκολ διαφορά. Η ελληνική ομάδα έβγαλε άμυνες στον παίκτη λιγότερο μετά από τάιμ άουτ των Ιταλών και το ημίχρονο έκλεισε με την «Σετεμπέλο» μπροστά με 4-3.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν το καλύτερο της Εθνικής, η οποία πέρασε και μπροστά με 6-5 με τρομερή αντεπίθεση διαρκείας. Ωστόσο η Ιταλία ισοφάρισε και οι δύο ομάδες πήγαν στην απόλυτη ισορροπία (6-6) στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Εκεί, η Ελλάδα έχασε επίθεση σε παραπάνω με κακή συνεννόηση, ενώ το ίδιο έκαναν και οι Ιταλοί που πήραν την τρίτη ποινή του αρχηγού, Γιάννη Φουντούλη. Το νικητήριο γκολ για τους Ιταλούς πέτυχε ο Ντι Φούλβιο με εξάμετρο 6:50 πριν τη λήξη με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν σκορ στα επόμενα λεπτά. Οι Ιταλοί έχασαν ακόμα έναν παραπάνω μετά και το δεύτερο τάιμ άουτ που πήραν με την ελληνική ομάδα να έχει σειρά να παίξει με παραπάνω ύστερα από τάιμ άουτ. Όμως, ο Ντε Λούνγκο έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Γούνα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 2-3, 1-0

ΙΤΑΛΙΑ (Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Λουόνγκο 2, Φιλιόλι 1, Ντι Σόμα, Βελότο 1, Ρεντσούτο, Ετσενίκε, Φιγκάρι 1, Μποντέγκας, Αϊκάρντι, Ντόλτσε, Νικόσια.

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ