Ευρωπαϊκό: Στην τέταρτη θέση η Εθνική Νέων Γυναικών

Ευρωπαϊκό: Στην τέταρτη θέση η Εθνική Νέων Γυναικών

Η γαλανόλευκη ηττήθηκε με 9-8 από την Ιταλία και τερμάτισε στην 4η θέση στο ευρωπαϊκό που πραγματοποιήθηκε στην Μαδέιρα της Πορτογαλίας.

Με άδειες βαλίτσες επιστρέφει η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων γυναικών από το παγκόσμιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στην Μαδέιρα. Παρά την εντυπωσιακή νίκη επί της Ισπανίας στον προημιτελικό της Παρασκευής (10-8), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπόρεσε να σημειώσει νίκη στα δύο παιχνίδια της διεκδίκησης ενός μεταλλίου. Χθες ηττήθηκε από την Ρωσία στον ημιτελικό (16-9), ενώ το βράδυ της Κυριακής (15/9) γνώρισε την ήττα από την Ιταλία με 9-8 και περιορίστηκε στην 4η θέση της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα αιφνιδιάστηκε στην πρώτη περίοδο της συνάντησης και βρέθηκε να χάνει με τρία γκολ διαφορά (1-4). Παρά την προσπάθεια των κοριτσιών του Στέφανου Λέανδρου στην δεύτερη περίοδο οι Ιταλίδες διατήρησαν την διαφορά στο σκορ και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 3-6. Σπουδαία ήταν η αντίδραση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο τρίτο οκτάλεπτο, όταν με γκολ της Μυριοκεφαλιτάκη και της Ελληνιάδη κατάφερε να πλησιάσει στο ένα γκολ διαφορά (5-6). Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η ιταλική ομάδα έκλεισε την περίοδο προηγούμενη με σκορ 8-6 και στο τέταρτο οκτάλεπτο έγινε μια πραγματική μάχη χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα (παρά το γκολ της Πρωτοπαπά που μείωσε στο γκολ).

Η Εθνική ομάδα φάνηκε αρκετά κουρασμένη λόγω της υπερπροσπάθειας στα παιχνίδια με την Ισπανία και την Ρωσία, σε αντίθεση με την αντίπαλό της που είχε εμφανώς ευκολότερο έργο στην διάρκεια του τουρνουά. Ενδεικτικό της κούρασης ήταν το γεγονός ότι στον μικρό τελικό το ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω ήταν αποκαρδιωτικό και καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα (3/15). Σπουδαίο ρόλο έπαιξε επίσης το γεγονός ότι αποβλήθηκε με αντικατάσταση στην 3η περίοδο η φουνταριστός της ομαδας, η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη.

ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 8-9

Οκτάλεπτα: 1-4, 2-2, 3-2, 2-1

ΕΛΛΑΔΑ: Κοτσιώνη, Κατσιμπρή, Λούδη, Ελληνιάδη 2, Πρωτοπαπά 1, Μαστρόκαλου, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Κοκκινάκη, Δούλη, Κοντονή 1, Κανετίδου 2, Αρχοντάκη.

ΙΤΑΛΙΑ: Ζανέτα 2, Ρεπέτο 2, Κοτσιέρε 3, Αμαντέο 1, Κολέτα 1.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ