Ευρωπαϊκό Γυναικών: Πανέτοιμη η Εθνική για την πρεμιέρα

Ευρωπαϊκό Γυναικών: Πανέτοιμη η Εθνική για την πρεμιέρα

Αποφασισμένη να ξεκινήσει «με το δεξί» τις υποχρεώσεις της στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον εναρκτήριο αγώνα κόντρα στην Σερβία, την Κυριακή στις 2μμ (ώρα Ελλάδος).

Το ξεκίνημα είναι θεωρητικά βατό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ωστόσο αυτό δεν εφησυχάζει τις παίκτριες του Γιώργου Μορφέση. Όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός προπονητής, η πρεμιέρα με τη Σερβία, αλλά και τα δύο ματς που ακολουθούν στον όμιλο με Κροατία και Σλοβακία, θα βοηθήσουν πολύ την ελληνική ομάδα να αποκτήσει τον κατάλληλο αγωνιστικό ρυθμό, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

«Ο πρώτος μας αντίπαλος και γενικά τα τρία πρώτα ματς στη διοργάνωση είναι πιο βατά για μας και αυτό είναι καλό γιατί φέτος αυτόν τον ένα μήνα της προετοιμασίας δεν έχουμε καταφέρει να βρεθούμε όλοι μαζί λόγω τραυματισμών αλλά και χρόνιων προβλημάτων. Ετσι είναι καλό για την ομάδα να παίξει πλήρης ορισμένα ματς στην αρχή για να βρεθεί και να αποκτήσει ρυθμό. Εμείς οφείλουμε να είμαστε σοβαροί σε κάθε ματς, δεν έχουμε την πρόθεση να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο. Το τουρνουά έχει μεγάλη διάρκεια και αρκετό άγχος λόγω του σημαντικού στόχου. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, παιχνίδι με παιχνίδι».

Αναφορικά με τη Σερβία ο κ. Μορφέσης τόνισε: «Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για τον αντίπαλο, υπάρχουν βέβαια μία δύο παίκτριες που θέλουν προσοχή. Σίγουρα όμως η ποιότητα της Ελληνικής ομάδας είναι αυτή που θα καθορίσει το αποτέλεσμα».

Από την πλευρά της η Άλκηστη Αβραμίδου που φέτος θα σημειώσει την όγδοη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τόνισε για την πρεμιέρα της ελληνικής ομάδας: «Ξεκινάμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με έναν θεωρητικά εύκολο αντίπαλο. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη Σερβία, αν μπούμε δυνατά δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Είναι καλό γενικότερα που αρχίζουμε τη διοργάνωση με μία σειρά από εύκολα ματς, γιατί υπάρχει κούραση από τις υποχρεώσεις μας με τα σωματεία αφού βρισκόμαστε στη μέση της σεζόν. Δεν είχαμε τον χρόνο να παίξουμε πολλά παιχνίδια όλες μαζί. Αυτά τα τρία πρώτα παιχνίδια θα μας δώσουν ένα καλό ρυθμό ενόψει της συνέχειας. Θα κάνουμε ουσιαστικά μία μίνι προετοιμασία για τα δύσκολα ματς που έρχονται αργότερα. Μπορεί μερικά κορίτσια να μην είναι έτοιμα 100% όμως σφίγγουν τα δόντια και αυτό είναι πολύ σπουδαίο για την ομάδα».

Η έμπειρη περιφερειακός μίλησε και για την ψυχολογία της ελληνικής ομάδας, η οποία θα τονωθεί αρχίζοντας με νίκες στη διοργάνωση: «Πιστεύω ότι αρχίζοντας το τουρνουά με νίκες, θα μας τονώσει πολύ την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο στον γυναικείο αθλητισμό. Ελπίζω λοιπόν να πούμε με το δεξί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και η συνέχεια να είναι ανάλογη».

Το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με την Σερβία θα είναι το δεύτερο χρονικά στο τουρνουά και θα το διευθύνουν ο Ιταλός Νικολόζι με τον Ισπανό Ορτέγκα. Για τον πρώτο όμιλο των γυναικών θα γίνουν ακόμα την Κυριακή τα ματς Σλοβακία-Ρωσία και Ουγγαρία-Κροατία.

*Η Εθνική ομάδα των ανδρών έφτασε το πρωί του Σαββάτου στη Βουδαπέστη και πραγματοποίησε τις δύο πρώτες προπονήσεις. Το απόγευμα μάλιστα έδωσε και ένα προπονητικό παιχνίδι με την οικοδέσποινα Ουγγαρία. Υπενθυμίζουμε ότι η πρεμιέρα της Ελληνικής ομάδας είναι στις 14 του μήνα με αντίπαλο την Ιταλία.

*Στην τεχνική σύσκεψη της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, οι παράγοντες της LEN καθώς και οι διοργανωτές εξέφρασαν την βεβαιότητά τους ότι στη Βουδαπέστη θα διεξαχθεί ένα εξαιρετικό τουρνουά. Στη συνάντηση έδωσε το παρών και ο πρόεδρος της ΚΟΕ και αντιπρόεδρος της LEN Δημήτρης Διαθεσόπουλος ο οποίος έφτασε το Σάββατο στη Βουδαπέστη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ