Ασημάκη: «Η ομάδα είχε αποκτήσει νοοτροπία λούζερ, αλλά τα πράγματα θα αλλάξουν ριζικά»

Ασημάκη: «Η ομάδα είχε αποκτήσει νοοτροπία λούζερ, αλλά τα πράγματα θα αλλάξουν ριζικά»

Η απόφαση της Αλεξάνδρας Ασημάκη να αποχωρήσει από την εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, τον περασμένο Οκτώβριο, αποτέλεσε αναμφίβολα τη θρυαλλίδα των εξελίξεων στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η μέχρι τότε αρχηγός της ομάδας τόλμησε να πει δημόσια αυτά που ψιθυρίζονταν σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις από το καλοκαίρι και, αφού μεσολάβησε ακόμη μία αποτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ήρθε η ώρα των ριζικών αλλαγών. Μεταξύ αυτών, και η επιστροφή της έμπειρης φουνταριστής, που είναι ξανά μάχιμη και ετοιμάζεται, υπό τις οδηγίες πια του Τεό Λοράντου, να δώσει τη μεγάλη μάχη στο προ-ολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης.

Αν και εκ των πραγμάτων μοιάζει δικαιωμένη από τις εξελίξεις, η Ασημάκη δεν θέλησε να χαρακτηρίσει έτσι τον εαυτό της. «Θέλουμε, τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτριές μου, να κάνουμε μία καινούρια αρχή και δεν θέλουμε να μιλάμε για τα παλιά», τόνισε στους εκπροσώπους του Τύπου, κατά τη σημερινή (12/2) media day της εθνικής. Όσο κι αν θέλει πάντως να προσπεράσει τα όσα συνέβησαν και να κοιτάξει μπροστά, δεν αρνήθηκε να μιλήσει εν τάχει για τη στάση της και τις εξελίξεις που οδήγησαν στην ολοκληρωτική αλλαγή του τεχνικού επιτελείου της ομάδας:

«Εγώ έβλεπα κάποια πράγματα, συναντήθηκα με τον κ. Διαθεσόπουλο και απείχα από την εθνική. Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση, γιατί ήμουν κομμάτι της εθνικής ομάδας σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες. Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να βλέπω τις συμπαίκτριές μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να απέχω από αυτή την προσπάθεια. Είδα αργότερα ότι και οι συμπαίκτριές μου αντιλαμβάνονταν τα ίδια πράγματα που αντιλαμβανόμουν κι εγώ, έστω και κάποιο διάστημα μετά. Σέβομαι την απόφαση και την τοποθέτηση των συμπαικτριών μου, που ήταν ίδια με τη δική μου»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ