Ολυμπιακός- Απόλλων Σμύρνης 14-7

Ολυμπιακός- Απόλλων Σμύρνης 14-7

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος ανέβασε στροφές και επικρατώντας 14-7 του Απόλλωνα Σμύρνης στον ημιτελικό, πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, ξεπέρασε το εμπόδιο του Απόλλων Σμύρνης σε βάρος του οποίο επικράτησε με 14-7, στο δεύτερο ημιτελικό του Final 4 που διεξάγεται στη Χίο και εξασφάλισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο (29/2) στις 14:00 στο Ιωνικό Κολυμβητήριο.

Εκεί, στην 28η παρουσία του στον τελικό της διοργάνωσης, ο πολυνίκης του θεσμού Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το 21ο τρόπαιο απέναντι στον Εθνικό ο οποίος νίκησε τον Γ.Σ. Περιστερίου με 9-5 στον πρώτο ημιτελικό.

Από κει και πέρα στη σημερινή αναμέτρηση οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τη θερμή συμπαράσταση των οπαδών τους που έδωσαν δυναμικό παρών στις κερκίδες και ανεβάζοντας στροφές στην επανάληψη, έκαμψαν την αντίσταση του Απόλλων Σμύρνης.

Προηγήθηκε με +3, μείωσε ο Απόλλωνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 3-0, χάρη στα γκολ των Γενηδουνιά, Γιόκοβιτς και Γούνα μέχρι τα 3:38. Ωστόσο στη συνέχεια οι τυπικά φιλοξενούμενοι απάντησαν και με ένα δικό τους 3-0 σερί ισοφάρισαν σε 3-3 με σκόρερ τους Μοσκόφ, Αλαμάνο, Χαραλαμπόπουλο, 1:51 πριν τη λήξη της περιόδου.

Ακολούθησε το τέρμα του Στέφαν Μίτροβιτς στον παίκτη παραπάνω για το 4-3 με το οποίο ολοκληρώθηκε το 1ο οκτάλεπτο. Στα πρώτα λεπτά του 2ου οκταλέπτου το σκορ παρέμεινε στο 4-3, μέχρι το 5:31, όταν ο Μάρο Γιόκοβιτς διαμόρφωσε το 5-3.

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν ξανά ένα σερί δυο διαδοχικών τερμάτων με το οποίο ισοφάρισαν οι «κυανόλευκοι» σε 5-5 με σκόρερ τους Μοσκόφ και Δερμιτζάκη (1:23). Η απάντηση των Πειραιωτών ήρθε δια χειρός Αλέξανδρου Γούνα ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με ωραίο σκαστό σουτ από δύσκολη γωνία για το 6-5 στα 20’’, με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Ανέβασε στροφές αύξησε το προβάδισμα, προκρίθηκε στον τελικό!

Με τη συμπλήρωση του 1ου λεπτού στην έναρξη της 3ης περιόδου, ο Απόλλων Σμύρνης ισοφάρισε και πάλι με τον Γραμματικό, αλλά ο Θρύλος ανέκτησε το προβάδισμα με γκολ του Γούνα μετά από ωραίο συνδυασμό στην κόντρα. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» με το 3ο προσωπικό γκολ του Μάρο Γιόκοβιτς στον παραπάνω αύξησαν στο +2 τη διαφορά φτάνοντας στο 8-6 στα 4:56.

Οι Πειραιώτες διεύρυναν και άλλο το προβάδισμά και το σερί τους με το δεύτερο διαδοχικό και τέταρτο συνολικά γκολ του Γιόκοβιτς ο οποίος διαμόρφωσε το 9-6, 3:28 πριν την ολοκλήρωση της περιόδου. Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε και αύξησε το υπέρ του προβάδισμα και με το επιμέρους 5-1 έφτασε στην τελική επικράτηση με 14-7, χάρη στην οποία σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 3-1, 5-1

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Γιόκοβιτς 4, Χαλυβόπουλος Α., Δερβίσης 1, Κάκαρης, Μουρίκης, Γούνας 5, Αργυρόπουλος 1, Μίτροβιτς 1, Δαλμάρας, Χαλυβόπουλος Ι.

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Νάσερ 1, Αλαμάνος 1, Γραμματικός 1, Μοσκόφ 2, Μπεριστιάνος, Παπαδόπουλος Γ., Καρούντζος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης Δ. 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Τσιστράκης, Σπηλιόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ