Κυπελλούχος για 21η φορά ο Ολυμπιακός

Κυπελλούχος για 21η φορά ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πόλο ανδρών με 18-6 του Εθνικού Πειραιώς και στέφθηκε Κυπελλούχος για 21η φορά στην ιστορία του!

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να μαζεύει κούπες στον Ερασιτέχνη!

Οι « ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με σκορ 18-6 του Εθνικού Πειραιώς στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πόλο ανδρών και στέφθηκαν για 21η φορά στην ιστορία τους Κυπελλούχοι.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος καθ’ όλη τη διάρκεια του τελικού του Final-Four, ενώ ενδεικτικό της πλήρους υπεροχής της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου είναι το γεγονός ότι σε όλα τα οκτάλεπτα ήταν μπροστά στο σκορ.

Πολυνίκης του θεσμού φυσικά είναι ο Ολυμπιακός, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε 28 τελικούς έχει 21 κατακτήσεις από το 1992 και μετά! Επίσης, από τότε που καθιερώθηκε το Final-Four (1999), οι Πειραιώτες έχουν κερδίσει το τρόπαιο 17 φορές!

Ο Εθνικός ήταν ανταγωνιστικός μέχρι και το πρώτο οκτάλεπτο, όπου έχανε για ένα γκολ (3-2), αλλά από τη στιγμή που έγινε το 5-2, η διαφορά δεν έπεσε ποτέ ξανά κάτω από τα δύο τέρματα. Στο τέταρτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο με 6-0 και η ιστορία είχε ήδη γραφτεί.

Πρώτοι σκόρερ του τελικού ήταν οι Γιόκοβιτς και Μυλωνάκης με 3 γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-4,2-5, 0-6

ΕΘΝΙΚΟΣ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Θεοδόσης, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς 2, Βαλιανάτος, Τοράκης 1, Παπαδόγκωνας 1, Χονδροκούκης, Μπελέσης, Λιαπάκης 2, Καραβιώτης, Ξυλούρης, Κατσαούνος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 3, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2 , Γιόκοβιτς 3, Mπουλιούμπασιτς 1, Δερβίσης 2, Κάκαρης, Μουρίκης 2, Γούνας 2, Αργυρόπουλος 2, Χαλυβόπουλος Α.1, Δαλμάρας,  Χαλυβόπουλος Ι.

Διαιτητές: Μιράλης-Κραβαρίτης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ