IAAF: Τέλος τα όρια πρόκρισης, έρχεται παγκόσμια κατάταξη

IAAF: Τέλος τα όρια πρόκρισης, έρχεται παγκόσμια κατάταξη

Η IAAF αλλάζει τα δεδομένα πρόκρισης των αθλητών στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταργώντας τα όρια κι εισάγοντας την παγκόσμια κατάταξη.

Η IAAF ανακοίνωσε, σήμερα, την αλλαγή του τρόπου πρόκρισης των αθλητών στα παγκόσμια πρωταθλήματα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι, από το 2019 τίθεται σε ισχύ παγκόσμια γενική κατάταξη αντί των ορίων.

Ειδικότερα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου συνήψε συμφωνία με την Elite Ltd για τη δημιουργία της γενικής κατάταξης. Η θέση των αθλητών σε αυτήν θα εξαρτάται από τους βαθμούς που θα συγκεντρώνουν στις διάφορες διοργανώσεις, οι οποίες θα αξιολογούνται βάσει της σημαντικότητάς τους.

Οι τελικές λεπτομέρειες θα έχουν αποσαφηνιστεί στο πρώτο τετράμηνο του 2018. Το καινούριο σύστημα θα εφαρμοστεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020.

O πρόεδρος της IAAF Σεμπάστιαν Κόου τόνισε: «Η παγκόσμια κατάταξη της IAAF, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία το 2018, θα διαμορφώσει το παγκόσμιο σύστημα ανταγωνισμού, συμπεριλαμβανομένης της εισόδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλητισμού, οι αθλητές, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι οπαδοί θα έχουν μια σαφή κατανόηση της ιεραρχίας των διοργανώσεων σε εθνικό, ηπειρωτικό και παγκόσμιο πλαίσιο, επιτρέποντάς τους να ακολουθήσουν μια λογική πορεία -καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου- προς την κορύφωση δύο διοργανώσεων του αθλητισμού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ