Στη Γλασκώβη το Παγκόσμιο κλειστού του 2024

Στη Γλασκώβη το Παγκόσμιο κλειστού του 2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2024 θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη.

Στη Γλασκώβη ανέθεσε η World Athletics το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2024. Η πόλη της Σκωτίας, η οποία το 2019 φιλοξένησε το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επιλέχθηκε από το συμβούλιο της WA ως οικοδέσποινα της διοργάνωσης, η οποία επιστρέφει σε βρετανικό έδαφος μετά το 2018, όταν είχε γίνει στο Μπέρμιγχαμ.

Παράλληλα, η διεθνής ομοσπονδία στίβου ανέθεσε στη Λίμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20 του 2024, δίνοντας έτσι τη ευκαιρία στο Περού να φιλοξενήσει για πρώτη φορά μία διοργάνωση αυτού του επιπέδου.

Το Συμβούλιο της WA ασχολήθηκε και με το ζήτημα των αθλητών από τη Ρωσία, η οποία παραμένει τιμωρημένη από τη διεθνή ομοσπονδία λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς για το ντόπινγκ. Αποφασίστηκε ότι, για το 2022, θα διπλασιαστεί ο επιτρεπόμενος αριθμών αθλητών/τριών από τη χώρα που θα γίνουν δεκτοί σε μεγάλες διοργανώσεις, υπό ουδέτερη σημαία, από δέκα σε είκοσι.

Η απόφαση αφορά τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ανοιχτού και κλειστού στίβου, σεο Γιουτζίν και το Βελιγράδι, αντίστοιχα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, καθώς επίσης το Παγκόσμιο ομάδων στο βάδην (Ομάν), το Παγκόσμιο Ημιμαραθωνίου (Γιανγκζού) και το Ευρωπαϊκό ανωμάλου δρόμου (Τορίνο).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ