Παγκόσμιος ο Τζέικομπς στα 60μ.

Παγκόσμιος ο Τζέικομπς στα 60μ.

Ο τίτλος του πρωταθλητή κόσμου στα 60μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου κατέληξε στον Μάρσελ Τζέικομπς.

Για 0,03 ο Μάρσελ Τζέικομπς άρπαξε τον τίτλο από τον Αμερικανό Κρίστιαν Κόλμαν στον τελικό των 60μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Οι δύο αθλητές τερμάτισαν με 6.41 και χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα και να απονεμηθεί ο τίτλος του πρωταθλητή κόσμου, που κατέληξε στον Ιταλό.

Ο Τζέικομπς κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στη διοργάνωση και χάρισε στη χώρα του το πρώτο της στο αγώνισμα. Παράλληλα βελτίωσε το ρεκόρ Ευρώπης στην απόσταση, το οποίο ήταν 6.42 και ανήκε στον Ντουάιν Τσέιμπερς από το 2009. Το χάλκινο κατέληξε στον Αμερικανό Μάρβιν Μπράσι με 6.44.

Στον τελικό της σφαιροβολίας των Ανδρών, ο Βραζιλιάνος Ντάρλαν Ρομάνι με 22,53 μ. στην τρίτη του βολή κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, συνδυάζοντας το με νέο ρεκόρ διοργάνωσης, την τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα και νέο ρεκόρ Νότιας Αμερικής. Δεύτερος ήταν ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Ράιαν Κρούζερ (ΗΠΑ) και τρίτος ο Αυστραλός Τομ Γουόλμς με 22,31μ.

Τέλος, στα 60μ. εμπόδια γυναικών, η Γαλλίδα Σιρίνα Σαμπά- Μαγιελά πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της με χρόνο 7.78 (εθνικό ρεκόρ). «Ασημένια» ήταν η Ντιβάιν Τσάρλτον (Μπαχάμες, 7.81) και «χάλκινη» η Γκάμπριελ Κάνιγχαμ (ΗΠΑ, 7.87).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ