Στεφανίδη: «Είμαι ευχαριστημένη γιατί έκανα την καλύτερη επίδοση της χρονιάς – Για κάτι καλό στο Μόναχο»

Στεφανίδη: «Είμαι ευχαριστημένη γιατί έκανα την καλύτερη επίδοση της χρονιάς – Για κάτι καλό στο Μόναχο»

Η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε για την επίδοσή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αναφέροντας πως είναι ευχαριστημένη και πως θα πάει στο Μόναχο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στοχεύοντας κάτι καλό.

Την πέμπτη θέση στο άθλημα του άλματος επί κοντό κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Όρεγκον των ΗΠΑ.

Η Ελληνίδα αθλήτρια μίλησε στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι ο αγώνας πήγε πιο ψηλά από το αναμενόμενο, ανέφερε πως νιώθει καλά, και επισήμανε ότι θα προσπαθήσει να κάνει καλό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Στεφανίδη:

Για το γεγονός ότι ο αγώνας πήγε πιο ψηλά από το αναμενόμενο: «Σίγουρα πήγε πιο ψηλά από ότι περίμενα, αλλά είχε εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και ευνοϊκό αέρα. Για να πω την αλήθεια το υποπτεύτηκα όταν βγήκα στο στάδιο και είδα τον καιρό. Ξέρω ότι αυτές οι συνθήκες βοηθούν τις Αμερικανίδες και την Σλοβένα που δεν περίμενα να βγει.

Εγώ είμαι ευχαριστημένη γιατί έκανα την καλύτερη επίδοση της χρονιάς, αλλά είμαι σε πάρα πολύ κατάσταση. Θεωρώ ότι είμαι σε κατάσταση για Πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά σήμερα δεν ήμουνα. Σήμερα από το ζέσταμα αισθανόμουν πιο βαριά, τα πόδια μου δεν έτρεχαν, οπότε μπορώ μόνο να είμαι ευχαριστημένη που έκανα καλύτερη φετινή επίδοση κάτω από αυτές τις συνθήκες».

Για το ότι άφησε το 4,80 και πήγε στο 4,85μ.: «Δεν είχα άλλη επιλογή. Παράλληλα είχα κάνει πολλές διαδοχικές προσπάθειες σε εκείνο το σημείο και ήθελα δύο λεπτά να ξεκουραστώ και να συγκεντρωθώ ξανά. Αισθάνθηκα καλυτέρα στο 4,85μ. αλλά εάν τα κατάφερνα θα έκανα είκοσι εκατοστά πάνω από το φετινό μου ρεκόρ. Σίγουρα θα ήταν τεράστια επιτυχία. Είναι μέσα στις δυνατότητές μου, αλλά δεν αισθάνθηκα τόσο φρέσκια σήμερα».

Για την αγκαλιά που την πήρε ο άνδρας της: «Κι εκείνος ήταν αρκετά περήφανος. Προέρχομαι από μία σχετικά μέτρια χρονιά μέχρι τώρα και ήρθαμε στο Παγκόσμιο, προκριθήκαμε στον τελικό και κατακτήσαμε την πέμπτη θέση. Σίγουρα θέλαμε κάτι παραπάνω, αλλά είναι σχετικά νωρίς. Είμαστε στα μέσα Ιουλίου και έχουμε συνηθίσει να αγωνιζόμαστε μέσα Αυγούστου.

Θέλω να ελπίζω ότι στο Μόναχο θα λέμε αλλά πράγματα. Γενικά δεν βρήκαμε τόσο ρυθμό. Τον τελευταίο μήνα που είμαστε εδώ κάναμε καλή προπόνηση και για αυτό πίστευα ότι μπορώ να κάνω από 4,80 και πάνω. Παρ’ όλα αυτά δεν μου εχει βγει ακόμα στους αγώνες και ήταν δύσκολο να μου βγει σήμερα. Είναι άλλα τα κοντάρια, είναι άλλοι χρόνοι. Πάντα ξεκινάω πιο χαμηλά τη χρονιά, όμως πάντα είχα ένα άλμα στα 4,80 πριν από κάθε μεγάλο πρωτάθλημα».

Για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Έχω το Diamond League του Μονακό και μετά θα πάω στο Μόναχο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ