
Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου, Γεωργία Δεσπολλάρη, τερμάτισε στην τρίτη θέση της πρώτης προκριματικής σειράς σε 2.01.69 βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ
Η Γεωργία Δεσπολλάρη θα είναι στον τελικό των 800 μ. για να υπερασπιστεί το χάλκινο μετάλλιο, που κατέκτησε πριν από δύο χρόνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Έσποο της Φινλανδίας.
Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου τερμάτισε στην τρίτη θέση της πρώτης προκριματικής σειράς σε 2.01.69 βελτιώνοντας το ατομικό της 2.01.79.
Η 22χρονη επέλεξε να μείνει αρκετά πίσω στα πρώτα 400 μ. και σταδιακά να ανεβάσει ρυθμό μετά τα 500 μέτρα. Η Δεσπολλάρη λίγο μετά τη συμπλήρωση των 600 μ. ήταν στην πρώτη πεντάδα και στην τελική ευθεία είχε τις δυνάμεις να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση και να περάσει με χρόνο στον μεγάλο τελικό. Το επίπεδο του τελικού θα είναι αρκετά υψηλό, ωστόσο η έμπειρη αθλήτρια είναι σε θέση να επαναλάβει το θρίαμβο του 2023.
Διαβάστε επίσης: «Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ και Φενέρ στο… κυνήγι του Τάις»
Η Δεσπολλάρη βρέθηκε μια ανάσα από το πανελλήνιο ρεκόρ της Έλενας Φιλάνδρα, το οποίο είναι 2.01.68 και κρατά από το 2005.
Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Εμμανουέλα Πλάκα που μπορεί να έμεινε εκτός τελικού, ωστόσο το 2.02.91 αποτελεί μεγάλο ατομικό ρεκόρ και την ένατη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας. Η αθλήτρια κατέλαβε την 10η θέση στη γενική κατάταξη.
Άλμα τελικού και για τον Νίκο Σταματονικολό
Ο Νίκος Σταματονικολός θα είναι στον τελικό του μήκους (Παρασκευή, 20.05) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Μπέργκεν της Νορβηγίας.
Ο άλτης του Παναγιώτη Μπαλταδούρου έκανε 7,80 μ. στη δεύτερη προσπάθεια του, που ήταν αρκετό για να του δώσει μια θέση στους 12 του αυριανού τελικού.
Ο αθλητής στην πρώτη προσπάθεια σημείωσε 7,65 μ., ενώ στην δεν ολοκλήρωσε το τρίτο άλμα του. Ο αθλητής προκρίθηκε με την πέμπτη επίδοση, ωστόσο με 8,14 μ. φετινό ρεκόρ έχει το δεύτερο καλύτερο άλμα του τελικού και την φιλοδοξία να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα, ακόμη και ένα μετάλλιο. Το επίπεδο του τελικού είναι στα μέτρα του, ωστόσο υπάρχουν άλτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά όπως ο ανερχόμενος Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοβ (Βουλγαρία) με 8,19 και ο Γάλλος Έρβαν Κονατέ (8,09), αλλά και πολλοί άλτες που μπορούν να κινηθούν σε επιδόσεις μεταξύ 7,80 μ.-8,00 μέτρα.
Η παράδοση της χώρας μας στο αγώνισμα είναι πολύ μεγάλη, με δύο χρυσά μετάλλια από Τσάτουμα (2003) και Τεντόγλου (2019) και συνολικά 13 παρουσίες σε τελικούς.
Ο Χρήστος Χήτας έμεινε μακριά από τις επιδόσεις του κι έτσι κατέλαβε την 26η θέση με 7,16 μ.
Μακριά από τα ρεκόρ του κυμάνθηκε και ο Γκαμπριέλ Κολέτσι στον προκριματικό του ακοντισμού. Ο αθλητής είχε καλύτερη βολή στα 66,87 μέτρα.
Η Σωτηρία Ράπτη στον τελικό του τριπλούν – συνεχίζουν Καμπερίδου και Ρούμτσιος
Η Σωτηρία Ράπτη ανήκει στην ομάδα των παιδιών που μετείχαν πριν δύο χρόνια στη διοργάνωση του Έσποο. Τότε η άλτρια της Δέσποινας Παπαβιλάκη δεν είχε καταφέρει να βρεθεί στον τελικό του τριπλούν, κάτι που δε θα συμβεί στη φετινή διοργάνωση. Η 22χρονη έκανε 13,38 μ. (1,9) στον προκριματικό του τριπλπoύν και πέρασε με την ένατη επίδοση στον αυριανό τελικό. Η αθλήτρια διανύει σταθερή και αποδοτική χρονιά και αυτό το απέδωσε και στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου Fana. Η Ράπτη, έχει αγωνιστεί σε δύο τελικούς της κατηγορίας Κ20, ξεκίνησε με άκυρο έκανε 13,38 μ. κι έπειτα 13,23 μέτρα.
Στο ίδιο αγώνισμα μετείχε και η πρωταθλήτρια του μήκους Ανδριάννα Γκόγκα, που είχε καλύτερη προσπάθεια στα 12,57 μ. (-0,4) και κατέλαβε την 16η θέση στο σύνολο. Η αθλήτρια στρέφει πλέον την προσοχή της στο μήκος.
Η 12άδα του τελικού έκλεισε στα 13,06 μ., ενώ το καλύτερο άλμα πέτυχε η Τουρκάλα Ντουρμούς με 13,79 μέτρα.
Η τελευταία φορά, που η χώρα μας είχε παρουσία στη διοργάνωση στα 100 μ. εμπ. ήταν το μακρινό 2013 με την Ελισάβετ Πεσιρίδου να φτάνει στον ημιτελικό. Στο Μπέργκεν τη χώρα μας εκπροσώπησαν τρεις αθλήτριες και μία από αυτές, η Σοφία Καμπερίδου, κατάφερε να πετύχει τον αρχικό της στόχο. Η αθλήτρια του Κώστα Χήτα έκανε πολύ καλή εμφάνιση, διένυσε την απόσταση σε 13.47 (0,5) και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό.
Η 22χρονη πέρασε με την 18η επίδοση βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ.
Ντεμπούτο με τα χρώματα της εθνικής ομάδας έκανε η Αλκυόνη Ζαρόκωστα που τερμάτισε σε 14.04 (-1,2) και ήταν 37η, ενώ στο ίδιο αγώνισμα η Μάρθα Νεαμονίτη ήταν 43η με 14.27 (-1.3).
Ο Χρήστος – Παναγιώτης Ρούμτσιος παρά τα προβλήματα των προηγούμενων μηνών και την απουσία της αγωνιστικής δράσης κατάφερε να περάσει στον ημιτελικό των ψηλών εμποδίων με 13.89. Ο αθλητής έκανε την πρώτη του κούρσα στη σεζόν και παρά την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού έκανε αυτό που χρειαζόταν για να είναι παρών στον αυριανό ημιτελικό. Εκεί, όπως δήλωσε θέλει αν βελτιώσει το ατομικό του 13.79. Ο αθλητής προκρίθηκε με την 13η επίδοση.
Στο β΄ προκριματικό γκρουπ του ακοντισμού αγωνίστηκε η Ελεονώρα Τσογκά, που είχε καλύτερη βολή στα 48,18 μ. και κατέλαβε την 19η θέση στο σύνολο.
Η Καλλιόπη Μεϊμάρη δεν μπόρεσε να βρει το ρυθμό της και να πετύχει επίδοση κοντά στο ατομικό της ρεκόρ (50,00) κι έτσι είχε μόνο μία έγκυρη βολή στον ακοντισμό στα 43,95 μ. και κατέλαβε την 25η θέση στο σύνολο.