Τεράστια Στεφανίδη, 6η στο επί κοντώ με νέο φετινό ρεκόρ, 11η η Αδαμοπούλου (vids)

Τεράστια Στεφανίδη, 6η στο επί κοντώ με νέο φετινό ρεκόρ, 11η η Αδαμοπούλου (vids)

«Έλαμψε» στο Μπέρμιγχαμ και αποθεώθηκε από το κοινό η Κατερίνα Στεφανίδη...

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το μεγαλείο της Κατερίνας Στεφανίδη. Η πιο παρασημοφορημένη Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών, διέψευσε στο Alexander Stadium προβλέψεις, εκτιμήσεις και τον ίδιο της τον εαυτό. Αψήφισε το χρόνο και τη γλυκιά ταλαιπωρία της ανατροφής ενός μικρού παιδιού.

Ταξίδεψε στο Μπέρμιγχαμ για να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με το σύζυγο και προπονητή της Μιτς Κριρ και το γιο της να την ακολουθεί, ξυπόλυτος σε κάθε της βήμα. Ο μικρούλης Τζορτζ δεν θα μπορούσε να λείπει και από τον τελικό του επί κοντώ, όπου η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε με φετινό ρεκόρ 4.50, έχοντας έρθει στην Αγγλία με πρόσφατο 4.25 από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη στην Ιταλία: «Αυτό είναι το ακριβές ποσό που ζητάει ο Ολυμπιακός για τον Γουόκαπ»

Στον τελικό το μάτι της γυάλιζε και πάλεψε σαν το λιοντάρι. Αφού πέρασε τα 4.30 και τα 4.45 με την πρώτη, πέτυχε εκ νέου φετινό ρεκόρ ανεβαίνοντας στα 4.60 με ένα καταπλητικό τρίτο άλμα, μολονότι στα δύο πρώτα είχε δείξει ότι δύσκολα θα καταφέρει.

Με τα 4.60 μπήκε στην εξάδα και ανέβηκε στα 4.70 με τσαμπουκά για να πάρει άλλο ένα μετάλλιο, το έκτο, σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το πρώτο άλμα της ήταν ολοκληρωμένο, αλλά ο πήχης έπεσε. Στα άλλα δύο, αποκαμωμένη από την ένταση του τελικού, δεν κατάφερε να βάλει το κοντάρι.

Ο τελικός έκλεισε για την Στεφανίδη με νέο φετινό ρεκόρ και μια έκτη θέση που έμοιαζε με μετάλλιο, ανώτερο και από χρυσό. Η μεγάλη μάχη του επί κοντώ είχε διπλή ελληνική παρουσία, όπως τις – όχι και τόσο παλιές – ένδοξες εποχές.

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου, στον πρώτο της τελικό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ξεκίνησε καλά με περασμένο άλμα στα 4.30, αλλά στα 4.45, που ήταν το επόμενο ύψος, οι προσπάθειές της ήταν αποτυχημένες , με αποτέλεσμα να καταταγεί 11η. Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου κρατά την παρουσία της σε ένα τελικό μεγάλης διοργάνωσης.

Θυμίζουμε ότι το 2024 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι δεν κατάφερε, λόγω τραυματισμού, να απολαύσει τη χαρά της συμμετοχής της στον τελικό, αν και είχε περάσει από το σκόπελο του προκριματικού.

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ