Καπράλος : «Μας δίνουν δύναμη, κουράγιο και ελπίδα οι αθλητές»

Καπράλος : «Μας δίνουν δύναμη, κουράγιο και ελπίδα οι αθλητές»

Ο Σπύρος Καπράλος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στους Έλληνες αθλητές και την προσπάθεια που κάνουν παρά τις αντιξοότητες, λέγοντας πως είναι αυτοί που δίνουν δύναμη, κουράγιο και ελπίδα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στάθηκε στην χρονιά του 2017 που ολοκληρώνεται και μίλησε για τα ανάμικτα συναισθήματα που του άφησε το συγκεκριμένο έτος.

Ο Σπύρος Καπράλος τόνισε πως το οικονομικό πρόβλημα των ομοσπονδιών είναι μεγάλο και δεν λύνεται εύκολα, ενώ παραδέχτηκε ότι το τσαγανό των αθλητών μας είναι αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν.

Επίσης ο πρόεδρος της ΕΟΕ αναφέρθηκε και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και τόνισε ότι, με τις δυσκολίες που συναντάνε οι αθλητές μας, η συμμετοχή τους είναι σαν  κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σπύρου Καπράλου:

Πρόεδρε, το 2017 τελειώνει. Μια χρονιά ιδιαίτερη για το Ολυμπιακό Κίνημα, τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό…

«Για το Διεθνές Ολυμπιακό Κίνημα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, για τα θέματα που έχουν προκύψει με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και με τη συμμετοχή ή όχι της Ρωσίας και με τον τρόπο που θα συμμετάσχει. Αρα αντιμετωπίζονται πολλές δυσκολίες αυτή την στιγμή. Στην Ελλάδα τα διοικητικά μας θέματα μας οδήγησαν σε μια χρονιά που δεν έγιναν πάρα πολλά. Έγινε, βεβαίως, πολύ ωραία η αφή της φλόγας και η λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα, αλλά στο κομμάτι το αθλητικό, εμείς σαν Ολυμπιακή Επιτροπή δεν κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Παρ’ όλα αυτά είμαστε έτοιμοι και ξεκινάμε το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Τόκιο»».

Το 2017 οι Έλληνες αθλητές, παρά τις δυσκολίες, έφεραν πολλά μετάλλια στη χώρα μας. Πόσο δύσκολο είναι να το πετύχουν αυτό;

«Μέσα σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον, με την Πολιτεία να μην έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τις ομοσπονδίες κι αυτές με τη σειρά τους να βοηθήσουν τους αθλητές, κατάφεραν να φέρουν επιτυχίες, πολύ μεγάλες σε σχέση με τη βοήθεια την οποία έχουν. Οι αθλητές ήταν η φωτεινή πλευρά του αθλητισμού κι έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Πρώτον ότι οι κορυφαίοι αθλητές παραμένουν στην κορυφή. Το δύσκολο, άλλωστε, δεν είναι να ανέβεις στην κορυφή, αλλά να παραμείνεις και το κατάφεραν ο Πετρούνιας και η Στεφανίδη. Από την άλλη, πολλοί νέοι αθλητές έφεραν μεγάλες διακρίσεις. Αυτό μας δίνει δύναμη, κουράγιο και ελπίδα ότι και στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι αθλητές μας θα φέρουν πάλι επιτυχίες. Προέχει, όμως, να προκριθούν και μετά να αγωνιστούν και να φέρουν τις επιτυχίες».

Επομένως το 2017 σας αφήνει ανάμικτα συναισθήματα;

«Ναι, είναι ανάμικτα, γιατί αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, εκ των οποίων αρκετά δεν έχουν βρει τη λύση τους. Με κυριότερο το οικονομικό, το οποίο το βλέπουμε βουνό μπροστά μας, όπως βουνό το βλέπουν και οι αθλητές. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες οι αθλητές μας καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν τους αθλητές από το εξωτερικό, που έχουν όλα τα προβλήματα λυμένα. Τώρα δεν ξέρω που οφείλεται, στο τσαγανό, το φιλότιμο, στην προσπάθεια, το ταλέντο. Όλα αυτά μαζί φέρνουν τους Έλληνες αθλητές στην κορυφή, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν όσα οι αντίπαλοί τους».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που έχετε θέσει μέσα στο 2018;

«Το 2018 είναι η πρώτη χρονιά προετοιμασίας, αλλά και σε πολλά αθλήματα ξεκινούν οι προκρίσεις. Στην ιστιοπλοΐα, ένα άθλημα που έχουμε πολλούς και καλούς αθλητές, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στη Δανία, θα δοθούν περισσότερες από τις μισές προκρίσεις αυτών που θα πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αρα είναι πολύ σημαντικό οι αθλητές να μπορέσουν να πάνε στους αγώνες και να διακριθούν».

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν και ακούσαμε την Τσακίρη να λέει ότι περιμένει με αγωνία να μάθει αν θα πάρει την πρόκριση. Τι μπορούμε να περιμένουμε;

«Είναι δύσκολα τα πράγματα. Η Ελλάδα θα έχει μια παρουσία. Έχουμε βοηθήσει τους αθλητές των χειμερινών Ολυμπιακών αθλημάτων, με υποτροφίες που πήραμε από τη ΔΟΕ και μοιράσαμε στα παιδιά. Βοηθήσαμε και την ομοσπονδία να στείλει τους αθλητές στο εξωτερικό και σίγουρα θα έχουμε αθλητές. Προσωπικά, η συμμετοχή και οι προκρίσεις των αθλητών είναι το ίδιο σημαντικές με ένα μετάλλιο. Γιατί η χώρα μας δεν έχει τις ίδιες συνθήκες που έχουν οι άλλες χώρες».

Τι θα θέλατε να ευχηθείτε στους αθλητές για το νέο έτος;

«Στους αθλητές πρώτα από όλα να έχουν υγεία, γιατί χωρίς υγεία δεν μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους. Όταν έχουν εξασφαλίσει την υγεία, να έχουν τη θέληση, τη δύναμη και το κουράγιο για να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ