Επική εμφάνιση από την Σάκκαρη, απέκλεισε την Σβιτόλινα!

Επική εμφάνιση από την Σάκκαρη, απέκλεισε την Σβιτόλινα!

Η Ελληνίδα τενίστρια νίκησε με 2-0 σετ (6-3, 6-3) το Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, Ελίνα Σβιτόλινα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά της Οστράβα.

Εντυπωσιακή, καθηλωτική, επιβλητική! Ο,τι και να γράψει κανείς για την εμφάνιση της Μαρίας Σάκκαρη στο αποψινό παιχνίδι με την Ελίνα Σβιτόλινα θα είναι λίγο. Η Ελληνίδα τενίστρια πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα της απέκλεισε με 2-0 σετ το Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο.1 του ταμπλό, Ελίνα Σβιτόλινα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά που διεξάγεται στην Οστράβα.

Η 25χρονη έκανε… σμπαράλια μία από τις καλύτερες τενίστριες στον κόσμο και συνέχισε την πορεία της στην indoors διοργάνωση που πραγματοποιείται στην Τσεχία. Η Σάκκαρη μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο τον αγώνα με την Ουκρανή και με 6-3, 6-3 πήρε τη νίκη-πρόκριση για την τελική 8άδα της διοργάνωσης. Αυτό μάλιστα θα είναι το τελευταίο τουρνουά που λαμβάνει μέρος φέτος η Μαρία, αφού στη συνέχεια θα κάνει διακοπές και θα προετοιμαστεί για την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Αυτή ήταν η 10η νίκη της Σάκκαρη απέναντι σε Top-10 παίκτρια, με την Μαρία να δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι ικανή ακόμα και για να πάρει την κούπα. Η Ελληνίδα τενίστρια πλέον περιμένει να μάθει την αντίπαλό της, η οποία θα προκύψει από το ζευγάρι της Ονς Τζαμπέρ με την Γέλενα Οσταπένκο.

Η εικόνα του αγώνα:

Η Μαρία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με διπλό μπρέικ προηγήθηκε με 3-0. Στο 4o game όμως η Ουκρανή αντέδρασε και πήρε πίσω το ένα από τα δύο μπρέικ, μειώνοντας σε 3-1, ενώ στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και μείωσε ακόμα περισσότερο σε 3-2. Η Σάκκαρη άντεξε στην πίεση της Σβιτόλινα και έκανε το 4-2, δείχνοντας αποφασισμένη για μια μεγάλη νίκη.

Μετά από 30 λεπτά αγώνα η Ελληνίδα τενίστρια έκλειψε το σετ με 6-3 και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι winners στο πρώτο σετ ήταν 13-1 υπέρ της Μαρίας, γεγονός που δείχνει την καθολική υπεροχή της «Σακ-ατάκ».

Στο δεύτερο σετ η Σβιτόλινα προσπάθησε να αντιδράσει και με μπρέικ έκανε το 2-1. Στο 4ο game μάλιστα προηγήθηκε με 40-0, αλλά η Μαρία δεν πτοήθηκε. Με συνεχόμενους πόντους έσπασε το σερβίς της Ουκρανής και ισοφάρισε σε 2-2. Στη συνέχεια η Σάκκαρη κράτησε με άνεση το σερβίς της για το 3-2 και λίγο αργότερα με μπρέικ έκανε το 5-3. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, με την Ελληνίδα τενίστρια να κάνει το 6-3 και το 2-0, πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη απέναντι σε μια από τις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ