Ναδάλ : «Για να φτάσω εδώ, έκανα πολλά πράγματα καλά»

Ναδάλ : «Για να φτάσω εδώ, έκανα πολλά πράγματα καλά»

Ο Ράφα Ναδάλ μίλησε για την τεράστια επιτυχία του και τις 1000 νίκες που κατέγραψε και τόνισε ότι έκανε πολλά πράγματα καλά για να φτάσει τόσο ψηλά.

Ο Ράφαελ Ναδάλ έγινε ο τέταρτος παίκτης που κατέγραψε 1.000 νίκες ATP Tour μετά την χθεσινή (4/11) του επικράτηση με 2-1 σετ (4-6, 7-6/5, 6-4), επί του συμπατριώτη του Φελισιάνο Λόπες στο Paris Masters.

Ο Αμερικάνος θρύλος του τένις, Τζίμι Κόνορς προηγείται με 1.274 νίκες, ακολουθούμενος από τον μακροχρόνιο αντίπαλο του Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ (1.242) και τον μεγάλο Τσέχο πρωταθλητή, Ιβάν Λεντλ (1.068).

Το επίτευγμα του Ναδάλ, έρχεται έναν μήνα μετά την κατάκτηση του 20ου Grand Slam στην καριέρα του, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Φέντερερ, κατακτώντας μάλιστα το 13ο του Rolland Garros.

«Για να φτάσω σε αυτόν τον αριθμό, πρέπει να έχω κάνει πολλά πράγματα καλά», είπε ο Ναδάλ.

Στον Ισπανό παρουσιάστηκε ένα γυάλινο τρόπαιο με τον αριθμό «1.000» στοιχισμένο σε χρυσούς αριθμούς μετά τη νίκη του.

Ερωτηθείς εάν είναι υπερήφανος που παίζει ακόμα σε υψηλό επίπεδο, είπε: «Ναι. Έχω αντιμετωπίσει κάποιες προκλήσεις στην καριέρα μου όσον αφορά τους τραυματισμούς. Είναι προνόμιο να παίζω σε ηλικία 34 ετών, αλλά όχι μόνο εγώ, είναι ολόκληρη η ομάδα και η οικογένεια».

Μία αξιοθαύμαστη καριέρα για τον Ισπανό, ο οποίος έγινε επαγγελματίας το 2001 και κέρδισε τον πρώτο του αγώνα ATP Tour το 2002 όταν νίκησε τον Ραμόν Ντελγκάδο από την Παραγουάη στον πρώτο γύρο του Mallorca Open.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ