Κύργιος : «Έπασχα από σοβαρή κατάθλιψη στο παρελθόν»

Κύργιος : «Έπασχα από σοβαρή κατάθλιψη στο παρελθόν»

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, Νικ Κύργιος, αποκάλυψε ότι έπασχε από κατάθλιψη, την οποία χαρακτήρισε ως «ένα μοναχικό και σκοτεινό μέρος».

Ο Νικ Κύργιος παραδέχτηκε πως έδινε «μάχη» με την κατάθλιψη, λέγοντας πως βρέθηκε σε μια «σκοτεινή και μοναχική κατάσταση» τα τελευταία χρόνια.

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας μίλησε στην αγγλική εφημερίδα «Sunday Telegraph» για αυτή τη «μάχη» του, τονίζοντας πως «δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πόσο μοναχικό μπορεί να είναι ένα άθλημα, όπως το τένις». «Είσαι μόνος στο γήπεδο. Δεν μπορείς πραγματικά να μιλήσεις σε κανέναν. Πρέπει να βρεις τη λύση μόνος σου», συμπλήρωσε.

Ο 25χρονος, ο οποίος είναι γνωστός για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του, χαρακτήρισε την ATP ως «διεφθαρμένο» οργανισμό, δηλώνοντας: «Θυμάμαι ότι ξύπνησα στην Σαγκάη πριν από ένα χρόνο. Ήταν 4 το απόγευμα και ήμουν ακόμα στο κρεβάτι με τις κουρτίνες κλειστές. Δεν ήθελα να δω το φως της ημέρας».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη μοναχική ζωή που ακολουθεί κάποιος που ασχολείται με το άθλημα στο δικό του επίπεδο. «Στο παρελθόν, έπασχα από σοβαρή κατάθλιψη. Ένιωθα ότι κανείς δεν ήθελε να με ξέρει ως άτομο, ότι με έβλεπαν ως τενίστα και μόνο για να χρησιμοποιούν. Δεν ένιωθα ικανός να εμπιστευτώ κανέναν.

Ήταν ένα μοναχικό και σκοτεινό μέρος. Πολλοί άνθρωποι μου άσκησαν πίεση, ενώ άσκησα κι εγώ, μεγάλη πίεση στον εαυτό μου. Έχασα όλη τη χαρά στο παιχνίδι και έχανα τον έλεγχο. Είχα κατάθλιψη και δεν αντιδρούσα, εξ΄ αιτίας αυτού, που νόμιζα ότι έπρεπε να είμαι», σχολίασε ο Κύργιος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ