Εχασε τη «μάχη», αλλά όχι τον «πόλεμο» ο Τσιτσιπάς

Εχασε τη «μάχη», αλλά όχι τον «πόλεμο» ο Τσιτσιπάς

Ο Ελληνας τενίστας ηττήθηκε στην πρώτη αγωνιστική του ομίλου «Λονδίνο 2020» από τον Ντομινίκ Τιμ με 2-1, αλλά το σετ που πήρε μπορεί να αποδειχθεί… χρυσάφι.

Στο remake του περσινού τελικού των ATP Finals, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 2-1 σετ (7-6 (5), 4-6, 6-3) από τον Ντομινίκ Τιμ. Ο Ελληνας τενίστας πάλεψε απέναντι στον Αυστριακό και προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο συμπατριώτης μας ξεκίνησε με ήττα την περιπέτειά του στη φετινή διοργάνωση, αλλά το σετ που πήρε απέναντι στον Τιμ μπορεί να αποδειχθεί… χρυσάφι. Ο Στέφανος πλέον θα τα παίξει όλα για όλα στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής, όπου θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του παιχνιδιού Ναδάλ-Ρούμπλεφ.

Ο Τσιτσιπάς θα πρέπει πάση θυσία να πάρει τη νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες του για πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει ισοβαθμία στον όμιλο. Σε αυτό το σενάριο θα μετρήσουν τα games που έχει πάρει ο κάθε τενίστας.

Αυτή ήταν η 6η νίκη για τον Αυστριακό απέναντι στον Στέφανο, σε 9 παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο τενίστες. Παράλληλα, ο Τιμ πήρε μια άτυπη ρεβάνς για τον περσινό τελικό των ATP Finals, όπου είχε ηττηθεί με 2-1 από τον κορυφαίο Ελληνα τενίστα.

Η εικόνα του αγώνα:

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους και το σετ κρίθηκε στη ρώσικη ρουλέτα του tie break. Ο Αυστριακός είχε τρεις ευκαιρίες, μία στο 3ο game και δύο στο 7ο game, για να σπάει το σερβίς του Τσιτσιπά, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Στέφανος με ψυχραιμία και σωστές επιλογές κατάφερε να τα «σβήσει» και οι δύο τενίστες έλυσαν τις διαφορές τους στο tie break.

Εκεί ο συμπατριώτης μας προηγήθηκε με 4-1 και 5-3, αλλά στη συνέχεια ο Αυστριακός έφερε τα πάνω κάτω. Ο Τιμ πήρε πίσω το μίνι μπρέικ, μείωσε σε 5-4 και λίγο αργότερα προηγήθηκε με 6-4. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για να φέρει στα ίσια το τάι μπρέικ, αλλά η πίεση του Τιμ τον οδήγησε σε λάθος, με τον Αυστριακό να κάνει το 7-5 και το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος μπήκε στο κορτ αποφασισμένος να ισοφαρίσει. Στο 3ο game έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ και τελικά κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Αυστριακού. Ένα break ήταν αρκετό για να πάρει το σετ (6-4) και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ ο Τιμ έκανε γρήγορα break και προηγήθηκε με 2-0. Ο Στέφανος προσπάθησε για την ανατροπή, πίεσε σε αρκετές περιπτώσεις τον Αυστριακό, αλλά δεν κατάφερε να του «σπάσει» το σερβίς. Ο Ντομινίκ πήρε το σετ με 6-3 και μαζί τη νίκη με 2-1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ