Σοκ στο παγκόσμιο τένις : Ισπανός τοπ επιπέδου τιμωρήθηκε για στημένα παιχνίδια!

Σοκ στο παγκόσμιο τένις : Ισπανός τοπ επιπέδου τιμωρήθηκε για στημένα παιχνίδια!

Η Tennis Integrity Unit τιμώρησε με 8 χρόνια αποκλεισμό από κάθε τενιστική δραστηριότητα τον Ισπανό, Ενρίκε Λόπεζ Πέρεθ.

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς για τον Ισπανό τενίστα, Ενρίκε Λόπεζ Πέρεθ, ο οποίος μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η Tennis Integrity Unit, βρέθηκε μπλεγμένος σε αρκετές υποθέσεις στημένων αγώνων.

Η αρμόδια αρχή τιμώρησε με 8 χρόνια αποκλεισμό από κάθε τενιστική δραστηριότητα τον Ιβηρα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε αρκετές επιτυχίες σε επίπεδο Challenger και Futures, αλλά και με χρηματικό πρόστιμο 25.000 δολαρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Ισπανός τενίστας, Enrique Lopez Perez, έχει αποκλειστεί για 8 χρόνια, μετά από έρευνα του TIU, που βρήκε ότι έχει συμμετάσχει σε τρια διαφορετικά περιστατικά στημένων παιχνιδιών το 2017. Επιπλέον, του επιβλήθηκε πρόστιμο 25.000 δολαρίων.

«Η υπόθεση εκδικάστηκε από τον αξιωματικό ακρόασης κατά της διαφθοράς, Richard McLaren, στις 5 Νοεμβρίου 2020. Διαπίστωσε πως ο Enrique Lopez Perez παραβίασε τους κανόνες του προγράμματος κατά της διαφθοράς του τένις τρεις φορές σε τουρνουά του 2017, ενώ ακόμα δυο κατηγορίες εκκρεμούν εις βάρος του».

Η ποινή στον Ισπανό τέθηκε σε ισχύ από σήμερα (1/12/2020), αλλά είναι δεδομένο ότι θα κάνει έφεση. Βέβαια, ακόμα και αν δικαιωθεί, δύσκολα θα επιστρέψει στη δράση πριν την πενταετία, με τον Ιβηρα να είναι 29 ετών και να βλέπει την καριέρα του να λαμβάνει τέλος, μετά την ποινή που του επιβλήθηκε από την Tennis Integrity Unit.

Ο Ισπανός το καλοκαίρι του 2018 είχε βρεθεί στο Νο.154 του κόσμου, ενώ στην καριέρα του έχει κερδίσει συνολικά μισό εκατομμύριο δολάρια σε χρηματικά έπαθλα (501.753$) από τα τουρνουά που έχει αγωνιστεί, ενώ έχει κατακτήσει 25 τίτλους Futures.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ