Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Απέτυχε ως άτυπος τεχνικός διευθυντής ποδοσφαίρου και είπε να το γυρίσει στα τηλεοπτικά ο Giorgis...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

«Δύσκολο και το 2021, ίσως να μην έχουμε γεμάτα στάδια ούτε το 2022»

Ο πρόεδρος της WTA μίλησε για τις δυσκολίες της νέας σεζόν και τόνισε ότι είναι πιθανό να μην είναι γεμάτα τα στάδια ούτε το 2022!

«Δύσκολο και το 2021, ίσως να μην έχουμε γεμάτα στάδια ούτε το 2022» | to10.gr

Δύσκολο χαρακτήρισε τον δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα ο πρόεδρος της WTA, Στιβ Σίμον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ισχυρός άνδρας της διοργανώτριας αρχής των γυναικείων τουρνουά, αναφέρθηκε στα μειωμένα χρηματικά έπαθλα και επισήμανε ότι η κατάσταση θα είναι δύσκολη και το 2021, ενώ εξέφρασε τις αμφιβολίες τους σχετικά με το εάν θα είναι γεμάτα τα γήπεδα ακόμα και το 2022!

«Πρέπει να βεβαιωθούμε πως θα έχουμε ένα οικονομικό μοντέλο στο οποίο θα μπορούμε να διοργανώνουμε τουρνουά με ελάχιστους ή καθόλου θεατές, επειδή δε νομίζω πως θα έχουμε γεμάτα γήπεδα, ίσως ούτε το 2022», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στα δυο tour γι’ αυτή τη χρονιά. Τα χρηματικά έπαθλα δεν μπορούν να επανέλθουν άμεσα, δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού. Όλες οι παίκτριες μας είχαν μια δύσκολη χρονιά οικονομικά, όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος, όπως και τα τουρνουά. Όσα τουρνουά έγιναν φέτος δεν στόχευσαν στο να έχουν κέρδος, απλά στο να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες», δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της WTA.

Και πρόσθεσε: «Οι παίκτριες δείχνουν μεγάλη κατανόηση και στήριξη σε αυτό. Χρειάζεται να συνεχίσουμε τα τουρνουά. Χρειάζεται να τις κρατήσουμε υγιείς. Πρέπει να βεβαιωθούμε πως θα έχουμε ένα οικονομικό μοντέλο στο οποίο θα μπορούμε να διοργανώνουμε τουρνουά με ελάχιστους ή καθόλου θεατές, επειδή δε νομίζω πως θα έχουμε γεμάτα γήπεδα, ίσως ούτε το 2022».

Ο Στιβ Σίμον έδωσε τα εύσημα στις παίκτριες, ιδίως σ’ αυτές του κορυφαίου επιπέδου, που είναι συνεργάσιμες και δείχνουν κατανόηση στα αντιστοίχως μειωμένα χρηματικά έπαθλα.

«Αυτή τη χρονιά είχαμε μια πολιτική χρηματικών επάθλων που κατά κάποιο τρόπο βοηθούσε και τα τουρνουά, και τις παίκτριες. Έπρεπε να δουλέψουμε συλλογικά και οι παίκτριες τα πήγαν καταπληκτικά με αυτό. Και τα τουρνουά από την πλευρά τους, επειδή ούτε και αυτά εργάστηκαν κάτω από καλές συνθήκες.

Προφανώς δεν θα έχουμε τα ίδια χρηματικά έπαθλα ούτε το 2021, αλλά θα δουλέψουμε με τις παίκτριες και θα δημιουργήσουμε ένα μοντέλο που θα θεωρήσουν και εκείνες δίκαιο. Σίγουρα θα προσέξουμε ιδιαίτερα τα έπαθλα των προκριματικών και των πρώτων γύρων, επειδή εκεί συμμετέχουν οι παίκτριες που έπαθαν τη μεγαλύτερη ζημιά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από