Στέφανος Τσιτσιπάς – Θανάσης Κοκκινάκης 3-2 σετ (vid & pic)

Στέφανος Τσιτσιπάς – Θανάσης Κοκκινάκης 3-2 σετ (vid & pic)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς λύγισε τον Θανάση Κοκκινάκη με 3-2 σετ σε ένα συγκλονιστικό ματς και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open.

Μετά από τρομερή μάχη 4 ωρών και 32 λεπτών, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ο νικητής στο ματς με τον Θανάση Κοκκινάκη επικρατώντας με 3-2 σετ 6-7, 6-4, 6-1, 6-7, 6-4) και πήρε την πρόκριση στον 3ο γύρο του Australian Open.

O Έλληνας τενίστας απέκλεισε με ανατροπή τον Αυστραλό ομογενή (Νο267) στον 2ο γύρο στο Australian Open και θα βρεθεί απέναντι στον Σουηδό Μίαελ Ίμερ το Σάββατο, ο οποίος κέρδισε με 2-6, 6-4, 6-4, 7-6 (5) τον Κάρλος Αλκαράζ, με φόντο μια θέση στους «16» της διοργάνωσης.

Ο Κοκκινάκης έβαλε δύσκολα στον Στέφανο, ιδιαίτερα στα σερβίς, με τον Τσιτσιπά να έχει πολλές χαμένες ευκαιρίες για break (5/22).

To πρώτο σετ ήταν αμφίρροπο και κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Ο Στέφανος προηγήθηκε 4 φορές, με τον Αυστραλό να φέρνει ισάριθμες φορές το σετ στα ίσα (5-5). Ο Έλληνας τενίστας έφτασε στο 6-5 χωρίς να χάσει πόντο, ο Κοκκινάκης έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ και πήρε το σετ με 6-7.

Η συνέχεια ανήκε στον Τσιτσιπά ο οποίος ανέβασε την απόδοσή του και χωρίς να δυσκολευτεί, με μπρέικ στο 5ο game (3-2), έφτασε στο 1-1, ενώ ήταν επιβλητικός και στο 3ο σετ. Ξεκινώντας με μπρέικ, πήρε το προβάδισμα με 2-0 και έφτασε εύκολα στο 6-1, κάνοντας την ανατροπή στα σετ (2-1).

Το 4ο σετ ήταν… θρίλερ. Τσιτσιπάς και Κοκκινάκης πήγαιναν χέρι-χέρι στα games, ο Στέφανος πήρε το προβάδισμα με 5-4, με τον Αυστραλό να αντέχει και μετά από έξι ισοπαλίες να φτάνει στο 5-5, στέλνοντας το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Κοκκινάκης βρέθηκε μπροστά με 5-1, ο Τσιτσιπάς με εντυπωσιακό σερί ισοφάρισε σε 5-5 αλλά δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή, με τον Κοκκινάκη να κάνει το 2-2 στα σετ.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 1-0 στο 5ο σετ, με τον Κοκκινάκη να κάνει την ανατροπή και μετά από 7 ισοπαλίες πήρε εκείνος το προβάδισμα με 2-1. Ωστόσο, ο Έλληνας τενίστας έκανε μπρέικ και πήρε το πάνω χέρι (4-2) και έφτασε στο 6-4, παίρνοντας τη νίκη με 3-2 σετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ