Τσιτσιπάς – Μπερετίνι : Τον έχει… πελάτη ο Στέφανος (vids)

Τσιτσιπάς – Μπερετίνι : Τον έχει… πελάτη ο Στέφανος (vids)

Οι δύο τενίστες έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές, με τον Στέφανο να έχει τέσσερις νίκες. Μια εξ αυτών ήταν το 2019 στο Αυστραλιανό Οπεν, όταν ο Ελληνας τενίστας είχε επικρατήσει με 3-1 σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το καθήκον του απέναντι στον Μίκαελ Υμερ και προκρίθηκε στους 16 του Αυστραλιανού Οπεν. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό, Ματέο Μπερετίνι, Νο. 10 στον κόσμο.

Αυτή θα είναι η έκτη φορά που θα τεθούν αντιμέτωποι οι δύο τενίστες, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να έχει επικρατήσει στα τέσσερα από τα πέντε ματς που έχουν δώσει μέχρι τώρα. Από τις πέντε φορές που κοντραρίστηκαν, οι τρεις, πάντως, ήταν σε τουρνουά επίδειξης και όχι σε διοργάνωση ATP.

Από αυτές τις δύο, η μία ήταν το 2019 στο Αυστραλιανό Οπεν. Οι δύο τενίστες είχαν αναμετρηθεί στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης και ο Στέφανος είχε κερδίσει 3-1 σετ. Μάλιστα, ο συμπατριώτης μας είχε επικρατήσει με ανατροπή. Ο Ιταλός τενίστας είχε πάρει το πρώτο στο τάι μπρέικ με 7-3. Ο Τσιτσιπάς όμως στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και με 6-4, 6-3, 7-6 (7-4) έκανε το 3-1.

Πρώτη φορά που αναμετρήθηκαν ήταν το 2017, στον δεύτερο γύρο των προκριματικών του US Open. Σε εκείνο το παιχνίδι είχε κερδίσει ο Στέφανος με 2-1 σετ. Επίσης, πέρσι έπαιξαν τρεις φορές. Τη μία στο Kooyong και τις άλλες δύο στο τουρνουά που διοργάνωσε ο Πάτρικ Μουράτογλου στη γαλλική Ριβιέρα. Στην πρώτη περίπτωση κέρδισε ο Στέφανος με 2-0 σετ.

Στο πρώτο από τα δύο ματς που έδωσαν στο «Ultimate Tennis Showdown», ο «Τσιτσιφάστ» κέρδισε με 3-2 σετ και στο δεύτερο ο Ματέο, επίσης με 3-2 σετ. Ο Στέφανος θέλει να κάνει το 5-1 απέναντι στον Ιταλό και να πάρει την πρόκριση για την τελική 8άδα του Αυστραλιανού Οπεν.

Το παιχνίδι ωστόσο δεν θα είναι καθόλου εύκολα για τον συμπατριώτη μας, καθώς ο Ιταλός παίζει με τεχνική και με το slice του δημιουργεί πολλά προβλήματα στους αντιπάλους του. Ο Τσιτσιπάς όμως έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Πόσο μάλλον τον Μπερετίνι…

Δείτε highlights από τις προηγούμενες αναμετρήσεις του Στέφανου με τον Ματέο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ