Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Και το μέτρημα συνεχίζεται. Κουράγιο να έχετε...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το Μπαντμιντόν επιστρέφει στο Τένις!

Ανακάλεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης, για σωρεία παραβάσεων κακοδιοίκησης

Το Μπαντμιντόν επιστρέφει στο Τένις! | to10.gr

Την ανάκληση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης υπέγραψε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ανάκληση της Αναγνώρισης της ΕΟΦΣΑ (Μπάντμιντον), που υφίσταται ως Ομοσπονδία από το 1995, στηρίζεται σε σωρεία διαπιστωμένων παραβάσεων κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης για πολλά χρόνια και έχει ήδη διαβιβαστεί, από τις 22/02/2021, φάκελος προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για να διερευνηθεί και η τυχόν διενέργεια αξιόποινων πράξεων.

Ο κ. Αυγενάκης ανακάλεσε την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, καθώς μεταξύ άλλων:

* Δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις των άρθρων 6 και 25 του ν. 2725/1999 περί υποχρεωτικής τήρησης βιβλίων.
* Παραβιάστηκε το άρθρο 18 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας Αντιπτέρισης, σύμφωνα με το οποίο τα χρηματικά εντάλματα πρέπει να φέρουν την υπογραφή του Γραμματέα και του Ταμία κι όχι μόνο του Προέδρου.
* Υπήρξαν χρηματικά εντάλματα χωρίς τη συνοδεία παραστατικών.
* Διενεργήθηκαν ταμειακές διευκολύνσεις, χωρίς αιτιολογία, στο όνομα της Προέδρου, Βικτώριας Χατζήνα.
* Οι εργαζόμενοι είναι επί έτη απλήρωτοι και σε δικαστική διαμάχη με την Ομοσπονδία.
* Καταθέτονταν προϋπολογισμοί με ανεπαρκή ή/και ελλιπή στοιχεία και η Ομοσπονδία δεν ανταποκρίνονταν στις επανειλημμένες συστάσεις της ΓΓΑ για την προσκόμιση των απαιτούμενων πρόσθετων. Συνέπεια η μη επιχορήγησή της για τα έτη 2018-2020.

Με την ανάκληση, η Ομοσπονδία παύει να είναι το ανώτατο όργανο των σωματείων που καλλιεργούν το συγκεκριμένο άθλημα στην χώρα μας, δεν αναγνωρίζεται από το κράτος αλλά και από κανέναν άλλο φορέα. Καθίσταται ανενεργή και το άθλημά της εντάσσεται σε άλλη, επίσημα αναγνωρισμένη ομοσπονδία.

Σύμφωνα με την ίδια Απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, το άθλημα της Αντιπτέρισης υπάγεται πλέον στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ), την Ομοσπονδία του τένις.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από