Νισικόρι – Τσιτσιπάς 1-2

Νισικόρι – Τσιτσιπάς 1-2

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε με 2-1 σετ (6-3, 3-6, 6-1) τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι και θα παίξει την Τετάρτη (02:00) με τον Λορέντζο Σόνεγκο για μια θέση στους «8» στο Miami Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διατηρώντας την ψυχραιμία του στο τρίο σετ επικράτησε 2-1 κόντρα στον Κέι Νισικόρι και προκρίθηκε στους «16» του Miami Open όπου και θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό, Λορέντσο Σονέγκο. Ο Έλληνας τενίστας έκανε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο στόχο ενός Masters 1000 τίτλου, επιβλήθηκε του Ιάπωνα και πήρε τη δυσκολη πρόκριση στους «16» καλύτερους του Miami Open.

O Τσιτσιπάς έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 32 winners και 17 αβίαστα λάθη, για να φτάσει σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες στη νίκη επί του Nishikori, που δείχνει να έχει επιστρέψει για τα καλά. Αυτή ήταν η 1η νίκη του Τσιτσιπά απέναντι στον Nishikori. Άλλη μια φορά είχε συναντήσει τον 31χρονο Ιάπωνα, άλλοτε Νο.4 στην παγκόσμια κατάταξη, το 2018 στην Ιαπωνία.

Στο 1ο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάει στο 2-0 με μπρέικ και στο 4-1. Ο Ιάπωνας θα παλέψει αλλά δεν θα καταφάρει παρά να κερδίσει άλλα 2 γκέιμ και να χάσει το σετ με 6-3. Στο δεύτερο σετ ο Κέι Νισικόρι πήρε όλους κι όλους τέσσερις πόντους στο σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπάς, όμως αυτοί ήταν αρκετοί για να του χαρίσουν το μοναδικό break που έκανε. Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να γίνει ξανά απειλητικός στο 9ο game, όταν προηγήθηκε με 5-3, 0-15 και 15-30, αλλά ο Nishikori πήρε τους 3 επόμενους πόντους και έκλεισε το σετ με 6-3.

Ο 22χρονος πρωταθλητής μας πήρε το break μετά από μεγάλη προσπάθεια και 4 χαμένες ευκαιρίες για να προηγηθεί με 2-0, ενώ στο 6ο game έκανε και δεύτερο break (5-1), για να ολοκληρώσει τελικά το σετ στo 7o με ένα love service game. Επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά θα είναι ο Ιταλός, Λορέντσο Σονέγκο, ο οποίος επικράτησε 7-6 (6), 6-3 κόντρα στον Ντανιέλ Γκαλάν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ