«Αέρα» στους «8» του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς! (2-0, vid)

«Αέρα» στους «8» του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς! (2-0, vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ (6-3,6-4) του Κριστιάν Γκαρίν από τη Χιλή και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά του Μόντε Κάρλο - Με ποιον θα αγωνιστεί στους «8» ο Έλληνας τενίστας

Σκληροτράχηλος αντίπαλος ο Κριστιάν Γκαρίν (Νο.24) από τη Χιλή. Το είχε δείξει και πέρσι στο Αμβούργο όταν είχε χάσει πολύ δύσκολα με 2-1 από τον Στέφανο Τσιτσιπά. Σήμερα το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά ο «Στεφ» στα κρίσιμα σημεία του αγώνα απέδειξε γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους του παγκόσμιου τένις! Και με 2-0 σετ (6-3, 6-4) απέκλεισε τον Γκαρίν, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Masters Rolex Monte Carlo (1000άρι).

Αντίπαλος του «Tsitsifast» στους «8» ο Ισπανός Φοκίνα Νταβίντοβιτς, Νο.58 της Παγκόσμιας Κατάταξης, που νίκησε 2-0 σετ τον Γάλλο Πουίλ (Νο.86).

Εύκολη πρόκριση όπως δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, αλλά ο Γκαρίν το πάλεψε. Με όσες δυνατότητες έχει ως παίκτης. Με τον Έλληνα αντίπαλό (Νο.5) του όμως να είναι κλάσεις ανώτερος.

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν… χέρι-χέρι. Για να γίνει το πρώτο break στο ματς πέρασε αρκετή ώρα. 1-0 ο Στεφ, 1-1 ο Γκαρίν, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3, 4-3. Σε αυτό ακριβώς το σημείο όμως κρίθηκε το πρώτο σετ. Διότι ο Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο break του αγώνα, πραγματοποιώντας το 5-3. Με το σετ να ολοκληρώνεται αμέσως μετά (6-3).

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με break του Τσιτσιπά, ο οποίος από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις του. Μέχρι το 4-3 ο Έλληνας αθλητής είχε το προβάδισμα και τον έλεγχο του σετ, ωστόσο ο Γκαρίν ισοφάρισε (4-4) με break και… άγχωσε τον «Στεφ».

Για πολύ λίγο όμως. Καθώς ο Τσιτσιπάς στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα έκανε break (5-4) και στη συνέχεια πήρε εύκολα το τελευταίο game για το τελικό 6-4 (2-0 στα σετ).

Τα highlights της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ