Στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο σετ με 7-5 κόντρα στον Νταβίντοβιτς Φοκίνα, αλλά το ματς σταμάτησε εκεί καθώς ο Ισπανός αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού. Πέρασε στα ημιτελικά του τουρνουά του Μόντε Κάρλο ο Έλληνας τενίστας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο σετ με 7-5 κόντρα στον Νταβίντοβιτς Φοκίνα, αλλά το ματς σταμάτησε εκεί καθώς ο Ισπανός αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού. Πέρασε στα ημιτελικά του τουρνουά Rolex Monte Carlo, Masters 1000 ο Έλληνας τενίστας.

Το πρώτο (και μοναδικό) σετ ήταν αρκετά αμφίρροπο, με τον Φοκίνα (Νο.58 της Παγκόσμιας Κατάταξης) να το παλεύει όσο μπορεί, αλλά ο τραυματισμός στον μηρό του αριστερού του ποδιού τον «πρόδωσε» και αποσύρθηκε από το ματς πρόωρα.

Μέχρι το 3-3 δεν υπήρξε κάποια έκπληξη. Οι δύο τενίστες υπερασπίζονταν με επιτυχία το σερβίς τους, μέχρι το σημείο που ο Φοκίνα τραυματίστηκε. Το ιατρικό τιμ μπήκε στο κορτ για να ελέγξει αυτές τις ενοχλήσεις, με τον Φοκίνα όμως να συνεχίζει κανονικά στο ματς μετά από λίγα λεπτά.

Και εκεί έγινε η μεγάλη έκπληξη. Ο Φοκίνα, παρά τις ενοχλήσεις που αισθανόταν στο αριστερό του πόδι, όχι μόνο συνέχισε στο ματς, αλλά έκανε και break στον Τσιτσιπά για να προηγηθεί με 4-3. Ο «Στεφ», ωστόσο, στο πιο κρίσιμο σημείο του σετ πραγματοποίησε την απόλυτη ανατροπή. Αρχικά έκανε break στο break και εν συνεχεία υπερασπίστηκε εύκολα το σερβίς του για το 5-4.

Ο Φοκίνα ισοφάρισε σε 5-5, όμως ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του για το 6-5 και έφτασε τελικώς στη νίκη με break, κάνοντας το 7-5. Ο Φοκίνα αποσύρθηκε και το ματς ολοκληρώθηκε εδώ, με τον Έλληνα τενίστα να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Γκοφέν – Έβανς.

Ο Τσιτσιπάς είχε 8 winners και 9 αβίαστα και ο Ισπανός 15-23.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ