Τσιτσιπάς, ο πρίγκιπας του Μόντε Κάρλο (2-0, vid)

Τσιτσιπάς, ο πρίγκιπας του Μόντε Κάρλο (2-0, vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ του Αντρέι Ρούμπλεφ (6-3, 6-3) και κατέκτησε το τουρνουά του Μόντε Κάρλο! Πρώτος Masters τίτλος για τον Έλληνα τενίστα!

Το… σήκωσε και έγραψε ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 22χρονος τενίστας πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση, επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ του Αντρέι Ρούμπλεφ (6-3, 6-3) στον τελικό του Monte Carlo Masters και έγινε ο πρώτος Ελληνας που κατακτά τίτλο Masters 1000.

Ο Στέφανος ήταν σαρωτικός και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Ο 6ος τίτλος που κατακτά στην καριέρα του ο συμπατριώτης μας και δεύτερος πιο σημαντικός, μετά το ATP Finals που πήρε το 2019. O Ελληνας τενίστας ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο την περιπέτειά του στη χωμάτινη σεζόν και έκανε άπαντες να υποκλιθούν στο ταλέντο του.

Μια ακόμα σπουδαία επιτυχία για τον Τσιτσιπά, ο οποίος μαζί με το βαρύτιμο τρόπαιο θα πάρει και 251.085 ευρώ που ήταν το prize money του τουρνουά. Ο Στέφανος με τους πόντους που μάζεψε από την κατάκτηση του τίτλου, οδηγεί την κούραση για τα ATP Finals, που θα διεξαχθούν στο Τορίνο.

Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 18 winners και 13 αβίαστα λάθη, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ρούμπλεφ είχε 10 winners και 21 αβίαστα λάθη. Ο Ελληνας τενίστας επίσης είχε 3/3 break points, ενώ ο Ρώσος δεν κατάφερε να φτάσει ούτε σε ένα break point (0/0).

Ο Στέφανος ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και έκανε μπρέικ μόλις στο πρώτο γκέιμ που σέρβιρε ο Ρώσος. Ο συμπατριώτης μας προηγήθηκε με 2-0 και λίγο αργότερα με 3-0. Ο Αντρέι μείωσε σε 3-1, αλλά ο «Τσιτσιφάστ» έφτασε με άνεση στο 4-1. Ο συμπατριώτης μας δεν ένιωσε καμία πίεση από τον αντίπαλό του και με 6-3 έκανε το 1-0 στα σετ.

Με την ψυχολογία στα ύψη, ο 22χρονος μπήκε δυνατά και στο δεύτερο σετ. Προηγήθηκε με 3-1 και όλα πήραν τον δρόμο τους. Ο Ρώσος το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 4-3, με τον Στέφανο όμως στη συνέχεια να πετυχαίνει νέο μπρέικ και με 6-3 να κάνει το 2-0.

Μια σπουδαία εμφάνιση από τον Στέφανο Τσιτσιπά, που έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ. Στον δρόμο για την κούπα μάλιστα απέκλεισε σπουδαίους τενίστες, όπως ο Ντάνιελ Εβανς, ο οποίος στους 16 είχε κερδίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ