Τσιτσιπάς: Ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο και με αποδείξεις (vids)

Τσιτσιπάς: Ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο και με αποδείξεις (vids)

Είναι ο πιο φορμαρισμένος τενίστας στον κόσμο, έχοντας κερδίσει 9 σερί παιχνίδια χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ – Εχει τις περισσότερες νίκες στη φετινή σεζόν (26-5) και έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλον μέσα στο 2021.

Την καλύτερη περίοδο της καριέρας του διανύει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας είναι σε τρομερή κατάσταση και «πετάει» από νίκη σε νίκη, σκορπώντας… τρόμο στους αντιπάλους του. Το μεσημέρι του Σαββάτου (24/4) ο 22χρονος μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το παιχνίδι με τον Γιάνικ Σίνερ, Νο. 19 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP και επικρατώντας εύκολα με 2-0 (6-3, 6-3), πέρασε στον μεγάλο τελικό της χωμάτινης διοργάνωσης που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη.

Ο Τσιτσιπάς απέναντι στον Ιταλό πέτυχε την 9η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στη χωμάτινη σεζόν, έφτασε τις 26 νίκες σε 31 αγώνες μέσα στο 2021 και έπιασε στην πρώτη θέση με τις περισσότερες νίκες στη φετινή χρονιά τον Αντρέι Ρούμπλεφ, τον οποίο κέρδισε στον τελικό του Μόντε Κάρλο.

Με τον τίτλο που πήρε την προηγούμενη Κυριακή μάλιστα ανέβηκε στην πρώτη θέση των ATP Race και είναι ο τενίστας με τους περισσότερους κερδισμένους πόντους μέσα στο 2021. Ο συμπατριώτης μας είναι στην κορυφή με 2840 (οι 300 από τη συμμετοχή στον τελικό της Βαρκελώνης), αφήνοντας πίσω του τους Ρουμπλεφ (2490), Νόβακ Τζόκοβιτς (2320) και Ντανιίλ Μεντβέντεφ (2130).

Στον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου στο Μόντε Κάρλο, ο Τσιτσιπάς νίκησε τους Καράτσεφ, Γκάριν, Νταβίντοβιτς Φοκίνα (σ.σ αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού μετά το πρώτο σετ), Εβανς και Ρούμπλεφ. Ο Εβανς στους «16» είχε αποκλείσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ ο Ρούμπλεφ πραγματοποιεί μια πολύ σπουδαία σεζόν. Ολους τους κέρδισε ο Ελληνας τενίστας με 2-0 σετ.

Στην Βαρκελώνη ο συμπατριώτης μας πέρασε bye τον πρώτο γύρο ως seeded player και στους δύο επόμενους γύρους απέκλεισε τους Μουνάρ και Αλεξ Ντε Μινόρ, με 6-0, 6-2 και 7-5, 6-3 αντίστοιχα. Στα προημιτελικά νίκησε με 6-3, 6-3 τον Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ και σήμερα με το ίδιο σκορ τον Σίνερ.

Αυτός θα είναι ο 3ος τελικός μέσα στο 2021 για τον 22χρονο τενίστα, ο οποίος μάλιστα θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του στον τελικό της Βαρκελώνης, μετά το 2018. Τότε είχε αγωνιστεί απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ και είχε ηττηθεί εύκολα με 2-0 σετ (6-2, 6-1) από τον Ισπανό τενίστα.

Οι άλλοι δύο φετινοί τελικοί ήταν στο Ακαπούλκο και στο Μόντε Κάρλο. Στην πρώτη περίπτωση ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Σάσα Ζβέρεφ και στη δεύτερη νίκησε τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Έναν από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο και έναν από τους πιο φορμαρισμένους.

Ο Ελληνας τενίστας το απόγευμα της Κυριακής θα διεκδικήσει τον έβδομο τίτλο στην καριέρα του και δεύτερο στη φετινή σεζόν, μετά το Μόντε Κάρλο. Από τις έξι κούπες που έχει στη συλλογή του, οι τέσσερις είναι από 250άρι τουρνουά, η μία από Masters και η άλλη από τελικούς της ATP. Θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει στην τροπαιοθήκη του και μια κούπα επιπέδου ATP 500, αφού το τουρνουά που γίνεται στην Βαρκελώνη είναι 500άρι.

Συγκεκριμένα, τον πρώτο του τίτλο τον κατέκτησε το 2018 στο τουρνουά της Στοκχόλμης απέναντι στον Λετονό, Έρνεστς Γκούλμπις, με 2-0 σετ (6-4, 6-4). Το 2019 ήταν η καλύτερη χρονιά του, όσον αφορά στους τίτλους, αφού πήρε τρία τρόπαια. Το Open 13 της Μασσαλίας απέναντι στον Μικαΐλ Κουκούσκιν (2-0, 7-5, 7-6), το Estoril Open κόντρα στον Πάμπλο Κουέβας (2-0, 6-3, 7-6) και το ATP Finals κερδίζοντας στον τελικό τον Ντομινίκ Τιμ (6-7, 6-2, 7-6).

Τελευταία κούπα που προστέθηκε στη συλλογή του ήταν αυτή που κατέκτησε την προηγούμενη  Κυριακή (18/4) στο Μόντε Κάρλο Masters απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ (6-3, 6-3). Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο φορμαρισμένος τενίστας, με τον 22χρονο να διεκδικεί δεύτερο τρόπαιο μέσα σε μια εβδομάδα και να είναι σε τρομερή κατάσταση, ενόψει του Ρολάν Γκαρός, που θα ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά την Βαρκελώνη θα ταξιδέψει στην Μαδρίτη όπου θα λάβει μέρος στο δεύτερο χωμάτινο Masters της φετινής σεζόν.

Ένα τουρνουά στο οποίο είχε… μεγαλουργήσει το 2019, όταν είχε φτάσει στον τελικό. Εκεί, όμως, είχε ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Πριν αντιμετωπίσει τον Σέρβο, ωστόσο, είχε κερδίσει τον Ράφαελ Ναδάλ. Μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην καριέρα του κορυφαίου Ελληνα τενίστα.

Στη συνέχεια θα μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Ιταλία και συγκεκριμένα στη Ρώμη για να αγωνιστεί στο Internazionali BNL d’ Italia, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 10-16 Μαΐου. Το τρίτο χωμάτινο Masters και τελευταίο μεγάλο τουρνουά πριν το Ρολάν Γκαρός. Το γαλλικό Γκραντ Σλαμ θα ξεκινήσει στις 30/5 αντί για τις 23 Μαΐου, που είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η μετάθεσή του κατά μία εβδομάδα έγινε λόγω του lockdown που υπάρχει στο Παρίσι και των περιορισμών που ισχύουν λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού στη γαλλική πρωτεύουσα.

Αναλυτικά τα επόμενα τουρνουά που θα παίξει ο Στέφανος:

Barcelona Open ATP 500

Madrid Open

Internazionali BNL d’ Italia

Roland Garros

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ