Μίδας Τσιτσιπάς: Μυθικά τα λεφτά του Στέφανου από το τένις – Πόσα θα βγάλει στο Roland Garros (vid+pics)

Μίδας Τσιτσιπάς: Μυθικά τα λεφτά του Στέφανου από το τένις – Πόσα θα βγάλει στο Roland Garros (vid+pics)

Προκαλούν… ίλιγγο τα λεφτά που έχει βγάλει ο Στέφανος Τσιτσιπάς από το τένις – Πόσα χρήματα έχει εξασφαλίσει με τη συμμετοχή στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και πόσα θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό εάν κατακτήσει να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο!

Στέφανος Τσιτσιπάς ή αλλιώς ο… Μίδας του ελληνικού αθλητισμού! Ο 22χρονος τενίστας με μια σπουδαία εμφάνιση επικράτησε με 3-2 σετ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο.6) και προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, όπου θα διεκδικήσει τον πρώτο γκραντ σλαμ στην καριέρα του.

Μια ιστορική νίκη για τον συμπατριώτη μας, ο οποίος την Δευτέρα (14/6) θα ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ εάν κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο θα βρεθεί στο Νο.3 του κόσμου. Εκτός από την άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, ο συμπατριώτης μας με την εξαιρετική πορεία που έχει κάνει στο Παρίσι και τη συμμετοχή στον μεγάλο τελικό του γαλλικού γκραντ σλαμ, έχει βάλει στον λογαριασμό του 750.000 ευρώ, ενώ εάν κατακτήσει τον τίτλο, τα έσοδά από το Ρολάν Γκαρός θα φτάσουν τα 1.4 εκατ. ευρώ!

Ο Ελληνας τενίστας μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε 47 παιχνίδια, έχοντας απολογισμό 39/8, ενώ έχει κατακτήσει ήδη δύο τρόπαια. Στη Λιόν και στο Μόντε Κάρλο.

Πριν το Ρολάν Γκαρός, με τις νίκες και τις πορείες που είχε κάνει στα τουρνουά που είχε λάβει μέρος, είχε βγάλει 1.558.367 δολάρια. Αυτά τα χρήματα είναι από τη συμμετοχή του στα μονά, καθώς σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν άλλα 45.878 δολάρια που έχει από τα διπλά.

Συνολικά φέτος, μέχρι να πάει στο Παρίσι, είχε βγάλει 1.604.245 δολάρια. Αυτό το ποσό μπορεί να φαντάζει αστρονομικό σε όλους εμάς, αλλά είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με τα συνολικά έσοδα που έχει στην καριέρα του από τα τουρνουά που έχει αγωνιστεί ο Ελληνας τενίστας.

Στην καριέρα του ο 22χρονος έχει παίξει σε 250 παιχνίδια και έχει απολογισμό 166/84, ενώ έχει κατακτήσει 7 τίτλους και έχει βγάλει (μονά και διπλά) 14.136.302 δολάρια. Σε αυτά τα χρήματα δεν έχουν προστεθεί τα αντίστοιχα που θα κερδίσει ο συμπατριώτης μας από το Ρολάν Γκαρός.

Εάν ηττηθεί στον τελικό, θα κερδίσει 750.000 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στον φιναλίστ. Ητοι 907.610 δολάρια, με τα φετινά έσοδα του Τσιτσιπά να φτάνουν τα 2.511.855 δολάρια, ενώ τα συνολικά θα φτάσουν τα 15.043.912 δολάρια.

Εάν ο Στέφανος κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, θα προσθέσει στον λογαριασμό του 1.4 εκατ. ευρώ ή αλλιώς 1.694.023 δολάρια. Σε αυτή την περίπτωση τα φετινά έσοδα του Στέφανου θα φτάσουν τα 3.298.268 δολάρια και τα συνολικά θα εκτοξευθούν στα 15.830.325 δολάρια!

Τα χρήματα που κερδίζουν οι τενίστες ανά γύρο στο Ρολάν Γκαρός.

Χρήματα, τα οποία τα αξίζει μέχρι τελευταίο δολάριο ή ευρώ. Ο,τι προτιμάτε. Χρήματα που έχει κερδίσει μέσα στο κορτ. Με την αξία του. Με την ποιότητά του. Σε αυτά μάλιστα θα πρέπει να προστεθούν τα χρήματα που κερδίζει από χορηγούς και συνεργασίες, τα οποία δεν γνωρίζουμε  πόσα είναι. Βέβαια, μόνο και μόνο το ποσό από το τένις αρκεί για να μας πιάσει… ίλιγγος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ