Ο Τσιτσιπάς συγκλόνισε την Ελλάδα (2-3)

Ο Τσιτσιπάς συγκλόνισε την Ελλάδα (2-3)

Ο Ελληνας τενίστας προηγήθηκε 2-0 σετ απέναντι στον θρυλικό Νόβακ Τζόκοβιτς και πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός, αλλά στο τέλος «λύγισε» και ηττήθηκε με 3-2 από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μόνο περηφάνια για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Υπόκλιση για τον 22χρονο τενίστα, που με την εμφάνισή του στον μεγάλο τελικό του Ρολάν Γκαρός συγκλόνισε την Ελλάδα και έκανε για μια ακόμα φορά περήφανους όλους τους Ελληνες. Ο συμπατριώτης μας τα έδωσε όλα απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, κοίταξε στα μάτια τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο και προηγήθηκε με 2-0 σετ, αλλά η κλάση και η εμπειρία του Σέρβου «γύρισαν» το παιχνίδι.

Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης με μια επική ανατροπή μετέτρεψε το 0-2 σε 3-2 και έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου Ρολάν Γκαρός και συνολικά 19ου γκραντ σλαμ στην καριέρα του.

Ο Νόβακ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όταν ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 7-6 [6], 6-2, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας και βγάζοντας στο κορτ πάθος, ψυχή και μεγάλα χτυπήματα έφτασε στη νίκη με 6-3, 6-2, 6-4. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα μέσα του τρίτου σετ ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και χρειάστηκε να μπει στο γήπεδο ο φυσιοθεραπευτής.

Μια επική μάχη που κράτησε 4 ώρες και 11 λεπτά, με τον «μυθικό» Νόβακ Τζόκοβιτς να φτάνει τελικά στην κατάκτηση του τίτλου. Μετά το Αυστραλιανό Οπεν πήρε και το Ρολάν Γκαρός και πλέον χρειάζεται ένα ακόμα για να ισοφαρίσει τους Ναδάλ και Φέντερερ.

Αυτός είναι ο 84ος τίτλος στην καριέρα του Σέρβου, ο οποίος έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο δεύτερος τενίστας μετά το 2000 που επιστρέφει στον τελικό από 0-2 και φτάνει στον τίτλο. Τελευταίος ήταν το 2004 ήταν ο Γκαούντιο, ο οποίος είχε κερδίσει με 3-2 τον Κορία.

Σπουδαίο τένις και 2-0 για τον Τσιτσιπά!

Ο Τζόκοβιτς μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και πίεσε στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Στέφανου, αλλά ο Τσιτσιπάς παρέμεινε ψύχραιμος, κατάφερε να «σβήσει» τα δύο μπρέικ πόιντς που είχε ο Σέρβος και να κάνει το 1-0. Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους με σχετική ευκολία μέχρι το 5-5, όταν ο Τζόκοβιτς έκανε μπρέικ και βρέθηκε μπροστά με 6-5. Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης σέρβιρε για να πάρει το σετ, αλλά ο Στέφανος απάντησε με το ίδιο… νόμισμα και ισοφάρισε σε 6-6, στέλνοντας το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Ελληνας τενίστας μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 4-0, αλλά ο Τζόκοβιτς με την εμπειρία και την ποιότητά του ισοφάρισε σε 5-5. Η συνέχεια όμως άνηκε στον Τσιτσιπά, με τον Στέφανο να κάνει το 8-6 και να παίρνει το πρώτο σετ μέσα σε ζητωκραυγές.

Με την ψυχολογία στα ύψη και έχοντας βρει ρυθμό στα χτυπήματά του, ο συμπατριώτης μας μπήκε δυνατά στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε 2-0 με μπρέικ. Ο Σέρβος μείωσε σε 2-1, αλλά ο Στέφανος παρέμεινε ψύχραιμος και έφτασε στο 3-1. Λίγο αργότερα μάλιστα ο Ελληνας τενίστας έκανε νέο μπρέικ και βρέθηκε στο 5-2, με τον συμπατριώτη μας να φτάνει στο 6-2. Ο Τσιτσιπάς έκανε το 2-0 στα σετ και βρέθηκε μια… ανάσα από τη νίκη.

Ανατροπή και 3-2!

Στο τρίτο σετ, όμως, ο Νόβακ μπήκε αποφασισμένος να παλέψει για την ολική ανατροπή. Μια από τις σπουδαιότερες στην καριέρα του. Ο Σέρβος πίεσε από την αρχή και στο 4ο γκέιμ έφτασε σε μπρέικ (3-1). Ο Στέφανος μείωσε σε 4-2, αλλά ο Νόβακ δεν πτοήθηκε. Με 6-3 πήρε το σετ και μείωσε σε 2-1. Τα δεδομένα του παιχνιδιού είχαν πλέον αλλάξει.

Ο Τζόκοβιτς είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και έβγαζε μεγάλα χτυπήματα, ενώ ο Στέφανος έδειχνε να έχει ενοχλήσεις στη μέση, γεγονός που τον εμπόδιζε να βγάλει καλά σερβίς, αλλά και σε αρκετά χτυπήματα που έκανε μέσα στο σκορ. Στο τέταρτο σετ ο Νόβακ πίεσε και έκανε μπρέικ στο πρώτο σέρβις γκέιμ. Προηγήθηκε με 2-0 και λίγο αργότερα έφτασε στο 4-0. Το σετ δεν γύρναγε. Ο Τζόκοβιτς με 6-2 έφτασε στο 2-2 και έστειλε το ματς στο πέμπτο και καθοριστικό σετ.

Στο πρώτο γκέιμ του 5ου σετ ο Νόβακ είχε μπρέικ πόιντ, αλλά δεν κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Στέφανου. Ο Τσιτσιπάς έκανε το 1-0, αλλά ο Νόβακ ισοφάρισε γρήγορα σε 1-1. Μάλιστα, στο τρίτο γκέιμ έκανε μπρέικ και βρέθηκε στο 2-1. Ο Σέρβος απέκτησε το πάνω χέρι στο σετ και στο παιχνίδι, με τον Τζόκοβιτς να έχει διπλό μπρέικ πόιντ στο 7ο γκέιμ. Ο Στέφανος έμεινε ζωντανός και μείωσε σε 5-4, με τον Νόβακ να παραμένει ψύχραιμος και να φτάνει στο 6-4 και στην ολική ανατροπή, κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ