Το… ελληνικό US Open (vids)

Το… ελληνικό US Open (vids)

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τις Μαρία Σάκκαρη και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου – Πότε παίζουν, με ποιους και ποια είναι τα επόμενα διασταυρώματα.

Με όνειρα και υψηλές φιλοδοξίες ξεκινάει το US Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Ελληνα τενίστα να αρχίζει απόψε την περιπέτειά του στο τελευταίο Grand Slam της φετινής σεζόν.

Ο 23χρονος θα αντιμετωπίσει στο Arthur Ashe Stadium το πρώην Νο.1 και νυν Νο. 144 στην παγκόσμια κατάταξη, Αντι Μάρεϊ. Το παιχνίδι είναι το δεύτερο στο συγκεκριμένο γήπεδο και θα ξεκινάει μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης Μάντισον Κις – Σλόαν Στέφενς. Η μάχη των Αμερικανίδων θα ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας, με την ώρα έναρξης στον αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αντι Μάρεϊ να υπολογίζεται στις 21:00.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα κοντραριστούν οι δύο τενίστες, με τον Στέφανο να είναι χωρίς αμφιβολία το φαβορί για τη νίκη και την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Ο Βρετανός έχει κατακτήσει τρία Grand Slam στην καριέρα του, εκ των οποίων το ένα ήταν το US Open το 2012, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμών και έχει πέσει πολλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Μάλιστα, πριν από ένα χρόνο ήταν έτοιμος να παρατήσει το τένις και να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο Σκωτσέζος όμως παρέμεινε ενεργός και συνεχίζει την προσπάθειά του να επιστρέψει σε υψηλές πτήσεις. Ο Αντι Μάρεϊ φέτος έχει παίξει σε 17 παιχνίδια και έχει απολογισμό 10/7, ενώ στην σκληρή επιφάνεια έχει 2/2. Ο Στέφανος από την άλλη έχει παίξει σε 62 παιχνίδια και έχει απολογισμό 48/14, με τον Ελληνα αθλητή να έχει τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλον τενίστα ή τενίστρια στο επαγγελματικό τένις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο ίδιο τέταρτο με τον Αντρέι Ρούμπλεφ και στο ίδιο μισό με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο συμπατριώτης μας είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει τον Ρούμπλεφ στα προημιτελικά και τον Μεντβέντεφ στα ημιτελικά. Οσον αφορά στον Νόβακ Τζόκοβιτς, μπορεί να τον βρει μπροστά του μόνο στον τελικό, αφού ο Σέρβος, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, βρίσκεται στην άλλη πλευρά του ταμπλό.

Από εκεί και πέρα, εάν ο Στέφανος Τσιτσιπάς καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αντι Μάρεϊ, στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Αντριαν Μαναρινό – Πιερ Ιγ Εγκμπερ, ενώ στον τρίτο γύρο είναι πολύ πιθανό να βρει τον Κάμερον Νόρι. Στον 4ο γύρο έχει ως πιθανό αντίπαλο τον Κριστιάν Γκάριν από την Χιλή.

Ρίχνεται στη μάχη και η Γραμματικοπούλου

Εκτός από τον Στέφανο Τσιτσιπά, απόψε ξεκινάει την περιπέτειά της στη διοργάνωση και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου. Η Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα της σε κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam, ενώ η χώρα μας έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της open era (σ.σ από το 1968) τρεις εκπροσώπους σε κυρίως ταμπλό Grand Slam.

Η 24χρονη πήρε μέρος στα προκριματικά και για να βρεθεί στο κυρίως ταμπλό απέκλεισε κατά σειρά τις Μπρονζέτι, Καλίνσκαγια και Λιανγκ. Ολες με 2-1 σετ. Στον πρώτο γύρο η κλήρωση την έφερε αντιμέτωπη με την Ρωσίδα, Αννα Μπίνκοβα, Νο. 83 στον κόσμο.

 

 

Το παιχνίδι της Ελληνίδας τενίστριας με την Ρωσίδα θα πραγματοποιηθεί στο Court 9 και θα είναι το τελευταίο στο εν λόγω κορτ για το αποψινό πρόγραμμα.

Το ματς θα ξεκινήσει αφού ολοκληρωθούν τα άλλα τρία που είναι προγραμματισμένα, με την ώρα έναρξης να υπολογίζεται στις 00:00.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα κοντραριστούν οι δύο τενίστριες. Οι άλλες δύο ήταν το 2016, σε δύο διοργανώσεις επιπέδου ITF. Στην Στουτγκάρδη και στο Βερολίνο, με την Αννα να κερδίζει και τις δύο αναμετρήσεις. Την πρώτη με 2-1 και τη δεύτερη με 2-0 σετ. Μάλιστα και τα δύο παιχνίδια ήταν τελικοί, με την Ρωσίδα να φτάνει σε ισάριθμες κατακτήσεις.

Η Βαλεντίνη είναι το αουτσάιντερ της αναμέτρησης, αφού η Ρωσίδα είναι υψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη και έχει περισσότερες παραστάσεις από τις κορυφαίες διοργανώσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί. Η συμπατριώτισσά μας θα τα δώσει όλα και θα προσπαθήσει για την πρώτη της νίκη σε κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam.

Πότε παίζει η Σάκκαρη

Μια μέρα μετά τον Στέφανο και την Βαλεντίνη θα αγωνιστεί και η Μαρία Σάκκαρη, με την κορυφαία τενίστρια της χώρας μας να αντιμετωπίζει την 19χρονη, Μάρτα Κόστιουκ, από την Ουκρανία. Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στο Court 10 του των εγκαταστάσεων των  USTA Billie Jean King National Tennis Center και θα ξεκινήσει στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα κοντραριστούν οι δύο τενίστριες, με την Μαρία να είναι το φαβορί για τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η Μάρτα Κόστιουκ πέρσι είχε φτάσει μέχρι τον τρίτο γύρο του αμερικάνικου όπεν.

Η Σάκκαρη εάν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ουκρανής θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Αναστασίγια Σεβάστοβα – Κατερίνα Σινιάκοβα. Στον τρίτο γύρο πιθανότατα θα αντιμετωπίσει την Πέτρα Κβίτοβα και στον τέταρτο γύρο, εφόσον βρεθεί εκεί, την Μπιάνκα Αντρεέσκου. Η Σάκκαρη βρίσκεται στο ίδιο τέταρτο με την Καρολίνα Πλίσκοβα, που σημαίνει ότι την έχει πιθανή αντίπαλο στα προημιτελικά.

Επίσης βρίσκεται στο ίδιο μισό με το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ασλεϊ Μπάρτι, την οποία έχει ως πιθανό αντίπαλο στα ημιτελικά, ενώ στο άλλο μέρος του ταμπλό υπάρχουν τενίστριες όπως οι Αρίνα Σαμπαλένκα, Σιμόνα Χάλεπ και Ελίνα Σβιτολίνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ