Η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα της Σάκκαρη (vid+pic)

Η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα της Σάκκαρη (vid+pic)

Η Ελληνίδα τενίστρια την ερχόμενη Δευτέρα (13/9) θα χτυπήσει νέο career high – Στην… πόρτα του Top-15 η 26χρονη, ενώ εάν αποκλείσει την Αντρεέσκου θα βρεθεί στο Νο.14 – Υπάρχει, μάλιστα, σενάριο που τη φέρνει ακόμα και στο Top-10.

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της στη φετινή σεζόν, απέκλεισε άνετα με 2-0 σετ το Νο. 11 της παγκόσμιας κατάταξης, Πέτρα Κβίτοβα (6-4, 6-3) και προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τέταρτο γύρο του US Open.

Η Ελληνίδα τενίστρια κυριάρχησε κατά κρατάς στο κορτ και έφτασε σε μια επιβλητική νίκη, με την συμπατριώτισσά μας να παίρνει το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης. Εκεί θα αντιμετωπίσει το Νο. 7 του κόσμου, Μπιάνκα Αντρεέσκου, με έπαθλο μια θέση στην τελική 8άδα του τέταρτου και τελευταίου χρονικά Γκραντ Σλαμ της φετινής σεζόν.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα κοντραριστεί η Μαρία Σάκκαρη με την τενίστρια από τον Καναδά. Η πρώτη ήταν πριν από λίγους μήνες στο τουρνουά του Μαϊάμι και μάλιστα ήταν για τα ημιτελικά. Σε εκείνον τον αγώνα είχε κερδίσει η Μπιάνκα Αντρεέσκου με 2-1 σετ, ένα παιχνίδι το οποίο ήταν ντέρμπι και κρίθηκε στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ. Η Καναδή είχε πάρει το πρώτο σετ με 7-6 [7] και η Μαρία το δεύτερο με 6-3. Το τρίτο κρίθηκε στο τάι μπρέικ, με την Μπιάνκα να το παίρνει με 7-4 και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό.

Με την πρόκριση που πήρε η Μαρία Σάκκαρη στους «16» της αμερικάνικης διοργάνωσης «χτύπησε» ήδη νέο career high, καθώς με τη νίκη απέναντι στην Πέτρα Κβίτοβα έφτασε τους 3210 βαθμούς και είναι πολύ πιθανό την επόμενη εβδομάδα να βρεθεί στο Νο. 15. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μην ξεπεράσει τους 3210 βαθμούς η Αντρεέσκου, η οποία μπορεί να ξεκίνησε το τουρνουά στο Νο. 7 του κόσμου, αλλά πλέον έχει πέσει στο Νο. 20.

Εάν η τενίστρια από τον Καναδά αποκλείσει την Ελληνίδα στους «16» και ξεπεράσει τους 3.200, η συμπατριώτισσά μας θα βρεθεί στο Νο.16 του κόσμου, το οποίο επίσης θα είναι νέο career high, καθώς μέχρι τώρα η καλύτερη θέση που έχει βρεθεί είναι το Νο. 18. Εάν, όμως, η Σάκκαρη καταφέρει να αποκλείσει την Μπιάνκα Αντρεέσκου θα φτάσει τους 3400 πόντους.

Οι 3400 πόντοι θα τη φέρουν στο Νο. 14 της παγκόσμιας κατάταξης, στην οποία βρίσκεται η Αντζελίκ Κέρμπερ, που έχει 3.245 και έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια. Στο… ακραίο σενάριο που η Μαρία Σάκκαρη κατακτήσει το τουρνουά, θα φτάσει τους 4970 πόντους και θα βρεθεί για πρώτη φορά στην πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτή τη στιγμή εάν είχε 4970 πόντους θα ήταν στο Νο. 4 του κόσμου.

Εκει όπου βρίσκεται η Ελίνα Σβιτόλινα με 4860. Βέβαια, όλα αυτά είναι θεωρητικά, καθώς ακόμα υπάρχουν πολλές τενίστριες πάνω από το Νο. 15 της WTA, που συνεχίζουν να αγωνίζονται στην αμερικάνικη διοργάνωση. Μια από αυτές είναι και η τενίστρια από την Ουκρανία, όπως επίσης και οι Κρεϊτσίκοβα, Σβίατεκ, Μπένσιτς και Παβλιουτσένκοβα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Μαρία θα έχει νέο career high την ερχόμενη Δευτέρα (13/9), με την Ελληνίδα τενίστρια να συνεχίζει την… αναρρίχησή της στην παγκόσμια κατάταξη.

Υπενθυμίζουμε ότι η συμπατριώτισσά μας για να φτάσει μέχρι τον τέταρτο γύρο απέκλεισε τις Κόστιουκ, Σινιάκοβα και Κβίτοβα, όλες με 2-0. Δεν έχει ακόμα σετ, ενώ από την άλλη, η Μπιάνκα έχασε στον πρώτο γύρο και στο παιχνίδι με την Γκόλουμπιτς (2-1).

Στους άλλους δύο απέκλεισε τις Ντέιβις και Μινέν, αμφότερες με 2-0 σετ. Βέβαια, η Μαρία Σάκκαρη είναι πολύ καλύτερη τενίστρια από τις τρεις που προαναφέραμε, με την συμπατριώτισσά μας να είναι έτοιμη για μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση, που θα της δώσει το εισιτήριο για την 8άδα.

Το παιχνίδι της Ελληνίδας τενίστριας με την Αντρεέσκου θα είναι το τελευταίο που θα γίνει σήμερα στο «Arthur Ashe Stadium» και θα ξεκινήσει μετά το τέλος του παιχνιδιού ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Τζένσον Μπρουκσμπάι, το οποίο θα αρχίσει στις 02:00 ώρα Ελλάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ