Τζόκοβιτς – Μεντβέντεφ 0-3

Τζόκοβιτς – Μεντβέντεφ 0-3

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ήταν ισοπεδωτικός απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς του οποίου και επικράτησε με 0-3 (4-6, 4-6, 4-6) σετ για να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο Grand Slam, μην αφήνοντας έτσι τον Σέρβο να γράψει ιστορία...

Μπορεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς να είχε… ραντεβού με την ιστορία, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ όμως του το ακύρωσε, κερδίζοντας τον με 3-0 (4-6, 4-6, 4-6) σετ, σε έναν αγώνα που ο Ρώσος δεν άφησε περιθώριο στον Νόλε, κατακτώντας έτσι το US Open που είναι και ο πρώτος Grand Slam τίτλος του.

Ο Σέρβος ήθελε το τρόπαιο για να ξεπεράσει τους Φέντερερ και Ναδάλ σε Grand Slam (20 και οι τρεις), αλλά και να κάνει το 4/4, κατακτώντας δηλαδή του τέσσερις Major τίτλους σε ένα ημερολογιακό έτος. Χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού ο Μεντβεντεφ του έβαλε «στοπ».

Το κοινό στο γήπεδο είχε πάρει ξεκάθαρα το μέρος του Νόλε, όμως εκείνος εμφανίστηκε σε πάρα πολύ κακή κατάσταση και ο 25χρονος αντίπαλος δεν είχε διάθεση να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη αρπάζοντάς τη από τα… μαλλιά.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live του αγώνα*

Στο πρώτο σετ ο Μεντβέντεφ εμφανίστηκε φανερά καλύτερος και πιο αποφασισμένος, κάνοντας άμεσα στο μπρέικ που του έδωσε τεράστιο πλεονέκτημα. Τα σερβίς του Ρώσου ήταν για ακόμη μία φορά εξαιρετικά βάζοντας δύσκολα στον Νόλε, ο οποίος από τη μεριά του δεν μπορούσε να βρει ρυθμό κάνοντας αρκετά λάθη. Έτσι λοιπόν έγινε το 0-1 στα σετ για τον Μεντβέντεφ.

Έπειτα από τέσσερα γκέιμ όπου οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους, ο Μεντβέντεφ βρήκε τον τρόπο απέναντι στον Τζόκοβιτς και έκανε το μπρέικ. Ο Σέρβος στη συνέχεια προσπαθούσε να μείνει με νύχια και με δόντια στο σετ, όμως ο Ρώσος είχε τις λύσεις και με μεγάλη υπομονή σε συνδυασμό με το τρομερό σερβίς που έμενε αναλλοίωτο μπόρεσε να κάνει το 0-2.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Μεντβέντεφ ο οποίος έκανε το μπρέικ, χωρίς όμως να σταματήσει εκεί αφού μετά την υπεράσπιση του δικού του σερβίς έφτασε σε άλλο ένα μπρέικ στη συνέχεια ανέβασε τον δείκτη στο 0-4 στα γκέιμ. Ο Σέρβος όμως δεν έμεινε αμέτοχος και τότε μπόρεσε να μειώσει σε 4-5. Τα πράγματα όμως είχαν πάρει τον δρόμο τους και έτσι ο Ρώσος έκανε το 0-3 στα σετ κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ