Δεν αποσύρεται ακόμα ο Μπενετό

Δεν αποσύρεται ακόμα ο Μπενετό

Ο Ζουλιάν Μπενετό είχε δηλώσει πως θα σταματήσει το τένις στο τέλος της σεζόν, όμως γνωστοποίησε πως θα αγωνιστεί στο Wimbledon, το οποίο θα διεξαχθεί στα μέσα του 2018.

Ο Μπενετό ήταν η μεγάλη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης στο Παρίσι, καθώς έφτασε μέχρι τα ημιτελικά αφήνοντας εκτός παίκτες που βρίσκονται στο Τοp15 της κατάταξης. Ο 36χρονος τενίστας έδωσε συνέντευξη τύπου, μιλώντας για την ονειρική του πορεία στο τουρνουά και για τη συνέχεια της καριέρας του ξεκαθαρίζοντας πως τελικά δεν θα αποχωρήσει ακόμα από την ενεργό δράση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Τα τελευταία δυο χρόνια, πέρασα δύσκολα. Δεν ικανοποιήθηκα ποτέ από το τένις μου, όπως έκανα αυτήν την εβδομάδα. Αντιθέτως, κάθε εβδομάδα ήταν δύσκολη, και απογοητευτική. Μετά όμως ήρθε το Wimbledon και η κλήση να παίξω για την Εθνική της χώρας μου στο Davis Cup, οπότε και σκέφτηκα ότι όλα έγιναν για κάποιον σκοπό.

Όταν είχα δύσκολες στιγμές αυτό που έκανε το ηθικό μου να αναπτερώνεται, ήταν τα Grand Slams. Μερικές φορές είχα δύσκολες κληρώσεις και στην ηλικία μου, είναι δύσκολο να προχωράς πολύ. Ήθελα επίσης να βρίσκομαι περισσότερο στο σπίτι μου, να βλέπω την γυναίκα μου και τον γιο μου.

Όταν παίζεις επαγγελματικά τένις, πρέπει να είσαι συνεχώς στο δρόμο και να τρέχεις παντού, αν θέλεις να έχεις καλά αποτελέσματα. Είναι αρκετά περίεργο. Δεν θέλω να εμφανίζομαι χωρίς να είμαι ανταγωνιστικός. Δεν βλέπω την κατάταξη της ΑΤΡ, δεν ξέρω καν πόσες θέσεις θα ανέβω εκεί, αλλά πιστεύω με αυτήν την παρουσία μου στο Παρίσι, θα έχω την δυνατότητα να επιλέξω εγώ πότε θα σταματήσω το τένις.

Θα βρίσκομαι στο κυρίως ταμπλό των Grand Slams πιθανότατα. Ακόμη και αν δεν παίξω πολύ και χάσω όλους τους πόντους μου, μάλλον θα βρίσκομαι στο κυρίως ταμπλό του Wimbledon, ή έστω θα μπορέσω να ζητήσω μια Wildcard. Άρα, το να παίξω για τελευταία φορά στο αγαπημένο μου Wimbledon, θα είναι το τελευταίο τουρνουά της καριέρας μου. Θα παίξω το τελευταίο μου Roland Garros επίσης, ελπίζω να μην τραυματιστώ στα 36 μου. Δεν θα μπορούσα να ονειρευτώ κάτι καλύτερο.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ