«Ατσάλινος» Τσιτσιπάς, πέρασε στον δεύτερο γύρο (vid)

«Ατσάλινος» Τσιτσιπάς, πέρασε στον δεύτερο γύρο (vid)

Ο Ελληνας τενίστας επικράτησε με 2-0 σετ του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (7-6, 6-4) και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά που γίνεται στη Βιέννη.

Την πρόκρισή του στον δεύτερο γύρο του indoors τουρνουά που πραγματοποιείται στη Βιέννη πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Ελληνας τενίστας μπορεί να είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον φορμαρισμένο και πολύπειρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 σετ (7-6, 6-4) και μαζί το εισιτήριο για την επόμενη φάση του αυστριακού τουρνουά.

Ο συμπατριώτης μας έδειξε ψυχικά αποθέματα όταν βρέθηκε πίσω στο τάι μπρέικ του πρώτου σετ με 6-3 και με μια επική ανατροπή έφτασε στο 1-0 (8-6). Στο δεύτερο σετ προηγήθηκε με 5-4 και στη συνέχεια με μπρέικ σε σερβίς του Βούλγαρου έφτασε στο 2-0 και μαζί σε μια σπουδαία νίκη.

Μετά από μια μεγάλη μάχη, που διήρκησε 1 ώρα και 41 λεπτά, ο Στέφανος «σφράγισε» την πρόκρισή του για τον δεύτερο γύρο του Vienna Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Τιαφό – Λάγιοβιτς. Οποιος και εάν βρεθεί στον δρόμο του, ο Ελληνας τενίστας θα είναι το φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά του 500άρι τουρνουά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η 55η νίκη για τον Τσιτσιπά μέσα στο 2021, που έχει μπροστά του την πρόκληση της κατάκτησης του αυστριακού τουρνουά, ενώ μέχρι το τέλος της σεζόν θα αγωνιστεί επίσης στο Masters του Παρισιού, αλλά και στα ATP Finals.

1-0 με ανατροπή!

Ο Στέφανος στο πρώτο σετ δυσκολεύτηκε πολύ, με τον Ντιμιτρόφ να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και να δείχνει από τους πρώτους πόντους ότι δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος.

Ο Βούλγαρος προηγήθηκε με 1-0 και στο δεύτερο γκέιμ είχε δύο ευκαιρίες για μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς, ωστόσο, κατάφερε να τις «σβήσει» και να ισοφαρίσει σε 1-1. Στο 4ο γκέιμ ο Γκριγκόρ είχε ένα ακόμα μπρέικ πόιντ, όμως, ο Στέφανος και πάλι παίζοντας με ψυχραιμία και βγάζοντας ωραία χτυπήματα κατάφερε να το σβήσει και να ισοφαρίσει σε 2-2.

Στο επόμενο γκέιμ ήταν σειρά του Τσιτσιπά να φτάσει σε μπρέικ πόιντ, αλλά ούτε αυτός κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, με τον Βούλγαρο να κάνει το 3-2. Στη συνέχεια οι δύο τενίστες πήραν σχετικά εύκολα τα γκέιμς που σέρβιραν και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Ντιμιτρόφ ξεκίνησε καλύτερα, με τον Βούλγαρο να φτάνει στο 4-1 και λίγο αργότερα στο 6-3. Σε εκείνο το σημείο, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην, με τον Στέφανο να παίρνει 5 σερί πόντους. Από το 3-6 βρέθηκε στο 8-6, με τον Στέφανο να κάνει το 1-0 στα σετ.

«Χτύπησε» στο τέλος

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες μέχρι το 3-3 κράτησαν εύκολα τα σερβίς τους, με τον Γκριγκόρ στο 7ο γκέιμ να πιέζει τον Στέφανο και να φτάνει σε δύο μπρέικ πόιντς. Όπως και στο πρώτο σετ, ωστόσο, ο Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα, τα έσβησε και προηγήθηκε με 4-3.

Στο 9ο (4-4) ο Βούλγαρος είχε και πάλι ευκαιρία να κάνει μπρέικ, όμως, για μια ακόμα φορά ο Στέφανος το έσβησε και κατάφερε να προηγηθεί με 5-4. Στο 10ο γκέιμ ο Ελληνας τενίστας πίεσε, οδήγησε σε λάθη τον αντίπαλό του και στο τέλος έκανε το μπρέικ, που του έδωσε τη νίκη. Με 6-4 ο Τσιτσιπάς έκανε το 2-0 και πανηγύρισε την πρόκριση στον δεύτερο γύρο.

Δείτε τα highlights

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ