Θεά Σάκκαρη στις 4 κορυφαίες τενίστριες του κόσμου! (2-1)

Θεά Σάκκαρη στις 4 κορυφαίες τενίστριες του κόσμου! (2-1)

Γράφει ιστορία η Μαρία Σάκκαρη! Πραγματοποιώντας συγκλονιστική εμφάνιση υπέταξε την Αρίνα Σαμπαλένκα και με 2-1 σετ πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά των WTA Finals!

Συγκλονιστική Μαρία Σάκκαρη! Συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους στα πέρατα της Γης. Μετά από μία συγκλονιστική αναμέτρηση, η οποία διήρκεσε περίπου 3 ώρες (2 ώρες και 47 λεπτά για την ακρίβεια), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια υπέταξε το Νο1 του ταμπλό (Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη), Αρίνα Σαμπαλένκα, επικράτησε 2-1 σετ (7-6, 6-7, 6-3) και προκρίθηκε στα ημιτελικά των WTA Finals!

Στους «4» του τουρνουά των κορυφαίων η Σάκκαρη (Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη) θα αντιμετωπίσει την Ανέτ Κόνταβεϊτ (Εσθονία, Νο8).

Η συγκεκριμένη διοργάνωση περιλαμβάνει τις 8 κορυφαίες τενίστριες κάθε χρονιάς. Και η Σάκκαρη είναι στους «4». Μόνο και μόνο η συμμετοχή της στο τουρνουά της Γουαδαλαχάρα ήταν ιστορική. Ωστόσο, η πρόκριση στην επόμενη φάση κάνει ακόμη πιο σημαντική την επιτυχία της Μαρίας, η οποία γίνεται η πρώτη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί στα ημιτελικά των WTA Finals!

ΔΕΙΤΕ ΤΗ LIVE ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΟ ΜΑΤΣ

Μυθική πρόκριση μετά από ένα χιτσκοκικό ματς. Αν και η Σάκκαρη βρισκόταν συνεχώς με την πλάτη στον τοίχο, πάντα έβρισκε τον τρόπο να τα φέρνει όλα τούμπα και να παίρνει το προβάδισμα με κατάθεση ψυχής.

Τα θρίλερ των tie break

Το πρώτο σετ ήταν το πιο συγκλονιστικό. Η Σαμπαλένκα έκανε break point σε όλα τα σερβίς της Σάκκαρη, είχε set point στο υπέρ της 5-4, αλλά η Ελληνίδα αθλήτρια πήγε το σετ στο tie break εκεί όπου επικράτησε 7-1.

Και το δεύτερο σετ πήγε σε tie break. Μέχρι το 3-3 οι δύο τενίστριες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους. Η Σαμπαλένκα με break έκανε το 4-3 και με love service game προηγήθηκε με 5-3. Ωστόσο, η Σάκκαρη έσβησε τα δύο set point της Σαμπαλένκα, κράτησε το σερβίς της, μείωσε σε 5-4 και στο επόμενο game εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Λευκορωσίδας για το break και το 5-5!

Όλα λοιπόν κρίθηκαν για μία ακόμη φορά στο tie break. Εκεί με 8-6 η Σαμπαλένκα κατάφερε να πάει τον αγώνα σε τρίτο και τελευταίο σετ.

Σπουδαία ανατροπή και πρόκριση

Η Σάκκαρη βρέθηκε να χάνει με 3-1, αλλά με μία μυθική ανατροπή έκανε το 4-3 και στη συνέχεια με ένα ακόμη break ολοκλήρωσε το σπουδαίο comeback για το τελικό 6-3 και 2-1 στα σετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ