Υπέρμαχοι του εμπάργκο της WTA στην Κίνα ο Τζόκοβιτς και άλλοι παίκτες της ATP

Υπέρμαχοι του εμπάργκο της WTA στην Κίνα ο Τζόκοβιτς και άλλοι παίκτες της ATP

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και άλλοι παίκτες της ATP χειροκροτούν την απόφαση της WTA να πετάξει από το καλεντάρι της τα τουρνουά της Κίνας.

Τη στήριξη τους στην απόφαση της WTA να αποκλείσει την Κίνα από το καλεντάρι της το 2022 στο τένις εξαιτίας της υπόθεσης της Σουάι Πενγκ εξέφρασαν πολλοί άνδρες τενίστες, μεταξύ αυτών και ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η συντρίπτικη πλειονότητα μέσω δηλώσεων, αλλά και αναρτήσεων στα social media, στάθηκαν υπέρ της συγκεκριμένης απόφασης και μάλιστα αρκετοί πέταξαν το μπαλάκι στην ATP, η οποία ακόμη δεν έχει πάρει θέση για το αν στηρίζει την κίνηση αυτή.

«Στηρίζω την στάση της WTA. Μιλάμε για τη ζωή μιας τενίστριας, για την οποία δημιουργούνται ερωτηματικά. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, άνδρες και γυναίκες, ATP και WTA. Πήρε μια θαρραλέα απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νόλε, ενώ ίδια στάση κράτησαν και αρκετοί άλλοι τενίστες όπως ο Κέβιν Αντερσον που είπε:

«Χειροκροτώ την απόφαση της WTA που έβγαλε μια πολύ δυνατή ανακοίνωση, υψώνοντας το ανάστημα σε ζήτημα μεγαλύτερο του τένις. Στηρίζουμε τις φωνές των γυναικών και τα δικαιώματά τους».

Το ίδιο έπραξαν και οι γυναίκες, ακόμη και παλιές δόξες όπως η Μπίλι Τζιν Κινγκ που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την WTA για την απόφασή της, αλλά και η Κρις Εβερτ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ