Στον τελικό του Davis Cup Finals η Κροατία

Στον τελικό του Davis Cup Finals η Κροατία

Η Κροατία προκρίθηκε στον τελικό του Davis Cup, αφήνοντας εκτός τη Σερβία του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η Κροατία έκανε την έκπληξη κι άφησε εκτός τελικού των Davis Cup Finals την Σερβία του Νόβακ Τζόκοβιτς!

Στην αναμέτρηση του μονού με τον Τσίλιτς, ο «Νολε» έκανε το καθήκον του και ισοφάρισε σε 1-1, ωστόσο, στη μάχη του διπλού η Κροατία αποδείχθηκε ανώτερη και με 2-1 κατάφερε να πάρει εκείνη το «εισιτήριο» για τον τελικό της Κυριακής.

Ο Μπόρνα Γκότζο (νο 279 στον κόσμο) έδωσε το προβάδισμα στην Κροατία, καθώς επικράτησε του Ντούσαν Λάγιοβιτς στο πρώτο tie του μονού (4-6, 6-3, 6-2), με τους Σέρβους μετά την εξέλιξη αυτή ν΄ αναζητούσαν το θαύμα.

Μπορεί ο Τζόκοβιτς λίγο αργότερα να έφερε τα πράγματα… στα ίσια νικώντας τον Τσίλιτς (6-4, 6-2) μετά από μία ώρα και 47 λεπτά, ωστόσο, οι Κροάτες είχαν το «πάνω χέρι» στην υπόθεση πρόκριση, εξαιτίας του φοβερού διδύμου που έχουν στο διπλό (Πάβιτς/Μέκτιτς).

Το κορυφαίο δίδυμο του κόσμου στα διπλά «καθάρισε» για την Κροατία στο καθοριστικό tie των ημιτελικών. Χρειάστηκε μόλις 73 λεπτά για να επικρατήσει των Νόβακ Τζόκοβιτς και Φίλιπ Κραΐνοβιτς με 7-5, 6-1 και να στείλει την χώρα της Βαλκανικής στον μεγάλο τελικό των Davis Cup Finals.

Αντίπαλος της Κροατίας στον καταληκτικό αγώνα που θα διεξαχθεί την Κυριακή (5/12) στην Μαδρίτη, θα είναι ο νικητής ανάμεσα σε Ρωσία και Γερμανία που παίζουν το Σάββατο (4/12, 17:00).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ