Άλεξ Χοκ – Ο… Έλληνας υπουργός που θα αποφασίσει για τον Τζόκοβιτς

Άλεξ Χοκ – Ο… Έλληνας υπουργός που θα αποφασίσει για τον Τζόκοβιτς

Ο υπουργός που θα επικυρώσει ή θα απορρίψει την απόφαση παραμονής του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία έχει ελληνικές ρίζες και ενδιαφέρον παρελθόν...

Η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο… καυτά θέματα της επικαιρότητας. Και πέρα από τον Νόλε, πλέον πρωταγωνιστής στην εν λόγω υπόθεση είναι και ο Άλεξ Χοκ. Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας.

Και αυτό γιατί ο Νόβακ Τζόκοβιτς… κρέμεται από τα χείλη του. Μπορεί το δικαστήριο να δικαίωσε τον Σέρβο τενίστα και να απεφάνθη για την απελευθέρωσή του μετά από το διάστημα εγκλεισμού του, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open που αρχίζει στις 17/1.

Για να διεκδικήσει ο 36χρονος τενίστας τον 10ο τίτλο του θα πρέπει ο Άλεξ Χοκ να επικυρώσει την απόφαση της παραμονής του στη χώρα. Η τελική ετυμηγορία λοιπόν ανήκει στον 44χρονο πολιτικό – μέλος της Κυβέρνησης Μόρισον.

Ποιός είναι όμως ο Άλεξ Χοκ;

Ο Αυστραλός πολιτικός πριν κερδίσει την προαγωγή του και γίνει υπουργός Μετανάστευσης είχε διατελέσει επίσης Υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης και Ειρηνικού, όπως επίσης Υφυπουργός Άμυνας, έχοντας λάβει τα εύσημα από τον Πρωθυπουργό της χώρας για τη μεταφορά περισσότερων από 4.000 ανθρώπων εντός 10ημέρου κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της Καμπούλ μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν.

Ο 44χρονος είχε κερδίσει την αναγνώριση και στη συνέχεια αντικατέστησε τον Κρις Πόρτερ, ως ένα από τα πιο δραστικά μέλη της Κυβέρνησης Μόρισον. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει προκαλέσει με τις δημόσιες τοποθετήσεις του όσον αφορά θέματα που απασχολούν διαφορετικά στρώματα της κοινωνίας.

Όπως όταν είχε ζητήσει να μην αντιμετωπίζονται ισότιμα από τον νόμο τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς όπως είχε υποστηρίξει υπονομεύουν τον θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας. Μάλιστα, το 2018 είχε δηλώσει υπέρ του δικαιώματος των εκκλησιαστικών σχολείων να μην δέχονται παιδιά με διαφορετικό προσδιορισμό φύλου.

Αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα, καθώς δεν είναι μυστικό ότι ο Χοκ ανήκε στον χώρο των συντηρητικών. Ποτέ δεν κρύφτηκε για όσα πρεσβεύει ως πολιτικός, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είχε υπηρετήσει για 6 χρόνια και στον βασιλικό στρατό.

Η σύνδεση με την Ελλάδα

Ναι. Ο άνθρωπος που θα αποφασίσει για την παραμονή του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία έχει ελληνικές ρίζες. Ο παππούς του Χοκ ήταν ενεργό μέλος της Εθνικής Αντίστασης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Μάλιστα, ο ίδιος έχει μιλήσει για την αντάρτικη δράση του πατέρα της μητέρας του και τη διαφυγή της οικογένειας λίγο πριν από τη Σφαγή του Χορτιάτη.

«Η μητέρα μου γεννήθηκε εκεί σ’ αυτό το μικρό χωριό που λέγεται Χορτιάτης. Πολλοί άνθρωποι από την Ελλάδα κατανοούν την ιστορία, τη φρίκη και τα επακόλουθα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», είχε πει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο παρελθόν στην ιστοσελίδα neoskosmos. Επιπλέον, μίλησε για τον παππού του, που ξενιτεύτηκε μετά το ’50 γιατί η Ελλάδα δεν χωρούσε πλέον, αλλά και για τη γιαγιά του, από την οποία είχε κρατήσει τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας.

Ωστόσο, αν και υπάρχει σύνδεση με τη χώρα μας δεν μιλάει καθόλου ελληνικά και ούτε έχει ταξιδέψει ποτέ στην Ελλάδα. Και αυτό διότι όπως είχε δηλώσει ο ίδιος θα ήταν πολύ ψυχοφθόρο για την οικογένειά του να γυρίσει πίσω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ