Ακυρώθηκε οριστικά η βίζα του Τζόκοβιτς!

Ακυρώθηκε οριστικά η βίζα του Τζόκοβιτς!

Τίτλους τέλους στο... σίριαλ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς έριξε το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας. Φεύγει άμεσα από τη χώρα ο Σέρβος τενίστας.

Οριστικά χωρίς τον Νόβακ Τζόκοβιτς θα διεξαχθεί το Αυστραλιανό Όπεν!

Το τριμελές δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την ένσταση του Σέρβου τενίστα, με τη βίζα του να ακυρώνεται. Ετσι, ο Τζόκοβιτς θα απελαθεί από την Αυστραλία και δε θα λάβει μέρος στο Grand Slam της Μελβούρνης.

Πρόκειται για ένα… σίριαλ που κράτησε για μέρες και πήρε έντονες πολιτικές διαστάσεις. Μάλιστα, δεν έλειψαν και τα διπλωματικά επεισόδια μεταξύ Αυστραλίας και Σερβίας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Τζόκοβιτς λοιπόν θα πρέπει να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για τη Σερβία, με τους τρεις δικαστές να αποφασίζουν ομόφωνα την απέλασή του.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε περίπου έξι ώρες, με τον Νόλε να μην έχει πλέον δικαίωμα έφεσης. Ετσι, το τουρνουά θα ξεκινήσει αύριο, με τον Τζόκοβιτς να χάνει την ευκαιρία να διεκδικήσει το 10ο του τίτλο. Παράλληλα, μένει να φανεί αν θα μπορεί να επιστρέψει στην Αυστραλία για τα επόμενα τρία χρόνια (αυτό προκύπτει από το νόμο).

Αξίζει να σημειωθεί, πως η πλευρά της κυβέρνησης ισχυρίστηκε ενώπιον των δικαστών ότι ο «Νόλε» αποτελεί σύμβολο για τους αντιεμβολιαστές και κάνει κακό με την επίδραση που ασκεί τόσο στην Αυστραλία, όσο και παγκοσμίως.

Πλέον, ο Τζόκοβιτς καλείται να αποχωρήσει άμεσα από την Αυστραλία, ενώ πρέπει να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα με τα οποία επιβαρύνθηκε η Κυβέρνηση της χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ