Τσιτσιπάς – Περ 3-1

Τσιτσιπάς – Περ 3-1

Ο Στέφανος αν και δυσκολεύτηκε λίγο κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 σετ του Περ και προκρίθηκε στους «16» του Αυστραλιανού όπεν.

Ο Στέφανος αν και δυσκολεύτηκε λίγο κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 (6-3, 7-5, 6-7, 6-4) σετ του Γάλλου Μπενουά Περ και πήρε την πρόκριση στους «16» του Αυστραλιανού όπεν, όπου θα παίξει με τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ.

Το Νο4 της Παγκόσμιας κατάταξης δυσκολεύτηκε απέναντι στον 32χρονο Γάλλο (No 56), ο οποίος από το δεύτερο σετ και μετά ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του.

Ο αγώνας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο σετ και εκμεταλλεύτηκε το νωθρό ξεκίνημα του Περ και πήρε ένα γρήγορο προβάδισμα με 3-0 στα γκέιμ. Ο Γάλλος αντέδρασε και μείωσε σε 3-1 με τον Στέφανο να κάνει άμεσα το 4-1. Ο Περ πήρε το έκτο γκέιμ και μείωσε σε 4-2, ενώ κατέκτησε και το 8 γκέιμ. Από κει και πέρα ο Στέφανος κατέκτησε τα δύο επόμενα γκέιμ και έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ κάνοντας το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Γάλλος τενίστας μπήκε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι  και έβαλε δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά, όμως ο Έλληνας τενίστας έβρισκε τον τρόπο να αντιδράσει σε κάθε προσπάθεια του αντιπάλου του. Ο Περ πήρε το πρώτο γκέιμ του δευτέρου σετ με τον Στέφανο να ισοφαρίζει άμεσα σε 1-1 γκέιμ. Ο Γάλλος έσωσε από την πλευρά του τρία break points που είχε ο Στέφανος και πήρε ξανά το προβάδισμα με 2-1. Ο Έλληνας πρωταθλητής ισοφάρισε ξανά σε 2-2 και αμέσως μετά ο Γάλλος αντίπαλός του πήρε ξανά το προβάδισμα κάνοντας το 3-2. Από εκεί και πέρα οι τενίστες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα μέχρι το 5-5. όπου εκεί ο Ττιτσιπάς  έπαιξε ένα τρομέρό γκέιμ και έκανε το break, ενώ στην συνέχεια πήρε και το 7ο γκέιμ έκανε το 7-5 και έφτασε στην κατάκτηση του σετ κάνοντας το 2-0.

Στο τρίτο σετ ο Περ έγινε ακόμα πιο επιθετικός, ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς έβρισκε το τρόπο να ανταπεξέλθει απέναντι στις επιθέσεις του Γάλλου και το σετ κρίθηκε στο tie break. O Περ πήρε το πρώτο γκέιμ και ο Τσιτσιπάε έχοντας τρεις συνεχόμενους άσους στο δεύτερο ισοφάρισε σε 1-1. Το προβάδισμα εναλλασσόταν συνεχώς και κανένας από τους δύο τενίστες δεν μπορεί να πάρει δεύτερο γκείμ συνεχόμενο. Με τρομερό μπάκχαντ έκανε το 5-5 ο Τσιτσιπάς, αλλά ο Περ με εξαιρετικό πρώτο σερβίς και δύο στοπ βολέ ανεβαίνοντας στο φιλέ, έφτασε στο 6-5. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να πάρει το 12ο γκέιμ και οδήγησε το σετ στο tie break. Εκεί ο Γάλλος βρήκε μίνι μπρέικ γρήγορα και προηγήθηκε με 3-0 και 4-1. Διπλό λάθος του Στέφανου έφερε το 5-2 για τον Γάλλο, που έκλεισε το tie break με 7-2 και μείωσε σε 2-1 στο ματς.

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ του αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε εύκολα το 1-0 στα γκειμ, ωστόσο ο Περ κατάφερε να γρήγορα να ισοφαρίσει σε 1-1. Ο Στεφ μέσα σε δύο λεπτά με δύο άσους και άλλα δύο εξαιρετικά σερβίς που δεν είχαν άμυνα έκανε το 2-1 στα γκέιμ. Με δύο άσους και μετά λάθη του Τσιτσιπά ο Περ έκανε το 2-2, με το Έλληνα τενίστα να παίρνει το προβάδισμα με 3-2 μετά τα λάθη του Γάλλου. Με το παιχνίδι να βρίσκεται στο 4-4 γκέιμ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το 5-4. Στο γκέιμ που έδωσε την νίκη και την πρόσκριση στον Τσιτσιπά ο Πέρ δεν ήταν ψύχραιμος και με δύο διπλά λάθη έδωσε την ευκαιρία στον Στέφανο να φτάσει σε ματς πόιντ με τον Έλληνα πρωταθλητή να ολοκληρώνει την δουλειά να κάνει το 6-4 και να παίρνει την πρόκριση για τους «16» με 3-1 σετ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ