Εχασε την ευκαιρία ο Τσιτσιπάς (0-2, vids)

Εχασε την ευκαιρία ο Τσιτσιπάς (0-2, vids)

Ο Ελληνας τενίστας ηττήθηκε στον τελικό του Ρότερνταμ από τον Φέλιξ Οζιέ Αλασίμ με 2-0 σετ (6-4, 6-2) και έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στο 2022.

Χαμηλή «πτήση» και ήττα για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Ελληνας τενίστας δεν κατάφερε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και ηττήθηκε στον τελικό του Ρότερνταμ με 2-0 σετ από τον Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ (6-4, 6-2). Ο συμπατριώτης μας αντιμετώπισε πολλά προβλήματα απέναντι στον… αλάνθαστο Καναδό και έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στο 2022.

O 23χρονος βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα, με τον Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ να εκμεταλλεύεται στο έπακρον τα λάθη του Στέφανου και να παίρνει τη νίκη μετά από μόλις 1 ώρα και 18 λεπτά. Η επιλογή του Καναδού να χτυπήσει στο backhand τον Στέφανο του βγήκε απόλυτα, με τον συμπατριώτη μας να μην μπορεί να βρει απαντήσεις στα δυνατά χτυπήματα του Αλιασιμ.

O Ελληνας τενίστας είχε 4 διπλά λάθη και 56% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς, ενώ πήρε μόλις δύο πόντους σε πρώτο σερβίς του Αλιασίμ (2/28). Ο συμπατριώτης μας ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας μόλις 7 winners, ενώ είχε επίσης 8 αβίαστα λάθη. Ο Καναδός είχε 20 winners και 8 αβίαστα λάθη, ενώ έβγαλε 7 άσους και δεν είχε κανένα διπλό λάθος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον Τσιτσιπά, καθώς ο αντίπαλός του κατάφερε να του σπάσει το σερβίς μόλις στο πρώτο γκέιμ (0-1). Ο Καναδός ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα και μάλιστα στο 5ο γκέιμ είχε μια ακόμα ευκαιρία για μπρέικ. Ο Στέφανος την «έσβησε», αλλά δεν κατάφερε να πάρει πίσω το μπρέικ που δέχθηκε. Ο Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ σέρβιρε εξαιρετικά, δεν έδωσε κανένα μπρέικ πόιντ στον Ελληνα τενίστα και με 6-4 έκανε το 1-0.

Όπως και στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο, ο Καναδός ξεκίνησε με μπρέικ. Μάλιστα, έσπασε πολύ εύκολα το σερβίς του συμπατριώτη μας, που δεν κατάφερε να πάρει ούτε πόντο σε εκείνο το γκέιμ. Στο δεύτερο γκέιμ ο Στέφανος προσπάθησε να αντιδράσει και να πάρει πίσω το μπρέικ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Αλιασίμ έκανε το 2-0 και μάλιστα στο τρίτο γκέιμ είχε δύο ακόμα ευκαιρίες για μπρέικ. Παρότι, όμως, δεν τις εκμεταλλεύτηκε (1-2), δεν πτοήθηκε. Με νέο μπρέικ στο 5ο γκέιμ προηγήθηκε με 4-1 και πλέον όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Ο Καναδός με 6-2 έκανε το 2-0 και πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, σε επίπεδο ATP.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ