Κίνηση με νόημα: Μεγάλη αλλαγή για τον Στέφανο Τσιτσιπά (pics+vid)

Κίνηση με νόημα: Μεγάλη αλλαγή για τον Στέφανο Τσιτσιπά (pics+vid)

Ο Ελληνας τενίστας γυρίζει σελίδα στην καριέρα του.

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στο Ρότερνταμ, καθώς ο Ελληνας τενίστας μπορεί να έφτασε στον μεγάλο τελικό της ολλανδικής διοργάνωσης, αλλά δεν μπόρεσε να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Ο συμπατριώτης μας δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες στον τελικό με τον Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ και ηττήθηκε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-2) από τον Καναδό τενίστα.

O 23χρονος είχε 4 διπλά λάθη και 56% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς, ενώ πήρε μόλις δύο πόντους σε πρώτο σερβίς του Αλιασίμ (2/28). Ο συμπατριώτης μας ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας μόλις 7 winners, ενώ επίσης είχε 8 αβίαστα λάθη. Η αναλογία winners –λαθών αποτυπώνει πλήρως την απογοητευτική εμφάνιση που έκανε ο Ελληνας τενίστας.

Αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά του Ρότερνταμ, ωστόσο, δεν είναι η συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό, αλλά ο άνθρωπος που είχε δίπλα του, καθόλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. Αυτός που ήταν στο box του 23χρονου κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών που έδωσε στην Ολλανδία.

Ο λόγος για τον Τόμας Ένκβιστ. Ο Σουηδός έκανε μεγάλη καριέρα στο τένις από το 1991 έως το 2005, κατακτώντας συνολικά 19 τίτλους, μεταξύ των οποίων είναι το Αυστραλιανό Οπεν του 1999. Ο Σκανδιναβός είχε βρεθεί στο Νο. 4 της ATP στις 15 Νοεμβρίου του 1999, ενώ στην καριέρα του είχε κερδίσει 10.461.641 δολάρια στα τουρνουά που είχε αγωνιστεί.

Ενας πολύ σπουδαίος τενίστας, ο οποίος είχε πετύχει 448 νίκες σε 745 παιχνίδια (448-297), ενώ είχε τερματίσει τέσσερις χρονιές στο Top-10 και είχε κατακτήσει τουλάχιστον από έναν τίτλο για 6 συνεχόμενες χρονιές. Μεταξύ άλλων στην καριέρα του είχε κερδίσει τους Αντρέ Αγκάσι, Πιτ Σάμπρας, Χουάν Κάρλος Φερέρο, Αντι Ρόντικ, Τζιμ Κούριερ, Μάγκνους Νόρμαν, Ρότζερ Φέντερερ, Λέιτον Χιούιτ και Τιμ Χένμαν.

Όταν κέρδισε τον Αντρέ Αγκάσι μάλιστα ο Αμερικανός ήταν στο Νο.1 του κόσμου. Πρόκειται για ένα θρύλο του παγκοσμίου τένις, με τον Τσιτσιπά να τον προσθέτει στο προπονητικό του τιμ. Μάλιστα, στο Ρότερνταμ ο Τόμας ήταν ο βασικός προπονητής του συμπατριώτη μας, αφού ο πατέρας του βρισκόταν στη Γαλλία και στην ακαδημία του Πάτρικ Μουράτογλου, με τον αδερφό του Ελληνα τενίστα.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι ο Απόστολος Τσιτσιπάς θα σταματήσει να είναι ο βασικός προπονητής του Στέφανου. Ο Ένκβιστ μπήκε στο προπονητικό τιμ του 23χρονου και θα έχει ενεργό ρόλο στις προπονήσεις, βοηθώντας με την εμπειρία του τον συμπατριώτη μας, αλλά ο Απόστολος παραμένει ως πρώτος προπονητής, έχοντας τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις τακτικές και στον τρόπο παιχνιδιού του Ελληνα τενίστα.

Χαρακτηριστικές ήταν άλλωστε οι δηλώσεις του Στέφανου, ο οποίος ρωτήθηκε για την παρουσία του Τόμας Ένκβιστ στο box του στα παιχνίδια που έδωσε στο Ρότερνταμ: «Ο Ένκβιστ είναι απλά μία προσθήκη στην ομάδα μου, αυτό είναι. Είναι πολύ σημαντικό να έχω έναν τέτοιο άνθρωπο στο team μου. Ο Ένκβιστ έχει μεγάλη εμπειρία στο τουρ και τον σέβομαι βαθύτατα. Ο λόγος που ο Τόμας είναι εδώ, είναι για να με βοηθήσει και να μου δώσει ιδέες. Είμαι εδώ για να ακούσω ό,τι έχει να μου πει και να με συμβουλεύσει. Έχουμε πολύ καλή ενέργεια μεταξύ μας».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε συνεργαστεί με τον Τόμας Ένκβιστ και στο Laver Cup, καθώς ο Σουηδός ήταν υπαρχηγός της ευρωπαϊκής ομάδας (Team Europe), στην οποία συμμετείχε ο συμπατριώτης μας. Μια συνεργασία που όπως φαίνεται άρεσε στον 23χρονο, ο οποίος πρόσθεσε στο προπονητικό του τιμ τον σπουδαίο Σουηδό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ