Η ακαδημία των επόμενων πρωταθλητών (pics)

Η ακαδημία των επόμενων πρωταθλητών (pics)

Δεν είναι μόνο η Μιχαέλα Λάκη. Στην ακαδημία του Φοίβου Μιχαλόπουλου στη Λάρισα προπονούνται τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού τένις.

Το ελληνικό τένις ζει ημέρες δόξας. Ημέρες, που δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε μέχρι πριν από λίγα χρόνια, όταν όσοι ασχολιόντουσαν με το τένις στη χώρα μας χαρακτηριζόντουσαν ως τρελοί ή στην καλύτερη ως ρομαντικοί. Όλα αυτά μέχρι να εμφανιστούν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη. Οι επιτυχίες των συμπατριωτών μας έκαναν… viral το τένις και έφεραν μαζικά τους Ελληνες στα κορτ.  Το ελληνικό τένις, όμως, δεν έχει μόνο παρόν, αλλά και μέλλον και μάλιστα διαγράφεται λαμπρό!

Πίσω από τη Σάκκαρη έρχεται η Μιχαέλα Λάκη. Η 16χρονη που έχει τρελάνει ακόμα και τον Πάτρικ Μουράτογλου, αλλά και οι Ελενα Χριστοφή και Αθηνά Πήττα, ενώ στον δρόμο που έχει χαράξει ο Στέφανος Τσιτσιπάς βαδίζουν οι Ανδρέας Μεσσής, Άλκης Μιχαλακόπουλος και Αλέξανδρος Νούλας.

Πρόκειται αναμφίβολα για μερικά από τα κορυφαία ταλέντα του ελληνικού τένις, τα οποία έχουν ως κοινό παρανομαστή την ακαδημία του Φοίβου Μιχαλόπουλου στη Λάρισα. Την ακαδημία των επόμενων πρωταθλητών.

Μια ακαδημία με εξαιρετικές εγκαταστάσεις, αντάξιες των ακαδημιών που βλέπουμε στο εξωτερικό. Πλέον μάλιστα απαριθμεί 7 γήπεδα. Πέντε χωμάτινα και 2 με μοκέτα. Γήπεδα, υψηλών προδιαγραφών.

«Η ακαδημία ξεκίνησε 10 χρόνια πριν με δύο γήπεδα. Σιγά σιγά αναπτυχθήκαμε και κάναμε άλλα δύο γήπεδα. Κάναμε το club house. Βήμα βήμα μεγαλώνουμε. Εγιναν τα δύο χωμάτινα αμέσως μετά και φέτος έγινε ανακαίνιση. Αριθμούμε πλέον 7 γήπεδα από αυτή την εβδομάδα.

Πέντε χωμάτινα και δύο μοκέτες. Εχουμε περίπου 230 ενήλικες και παιδιά που κάνουν μαθήματα σε γκρουπ. Συν την αγωνιστική μας ομάδα, που είναι περίπου 20 παιδιά. Σιγά σιγά αναπτυσσόμαστε ακόμα περισσότερο αγωνιστικά», ανέφερε ο Φοίβος Μιχαλόπουλος στο «10».

Το μέλλον του ελληνικού τένις προπονείται στην Tennis Icon Academy, σε ένα περιβάλλον που έχει όλα όσα χρειάζονται προκειμένου οι τενίστες και οι τενίστριες να εξελίξουν το ταλέντο τους και να βελτιώσουν τις ικανότητές τους.

«Εχει έρθει η Ελενα Χριστοφή, η οποία έχει μετακομίσει από την Αθήνα στη Λάρισα. Τελείωσε το πανεπιστήμιό της στην Αμερική. Είναι πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδος. 23 χρονών. Top 60 στα juniors. Μετακόμισε μόνιμα εδώ επίσης η Αθηνά Πήττα. Εχει έρθει επίσης μια κοπέλα από την Φινλανδία που προπονείται μαζί μας. Το Νο.2 στα 16άρια της Φινλανδίας. Εχει μετακομίσει στην Λάρισα πλέον μόνιμα. Υπάρχει ο Ανδρέας Μεσσής. Ηταν πρωταθλητής Ελλάδας στα 12άρια.  Πέρσι έπαιξε ημιτελικά στο Πανελλήνιο και φέτος είναι  Νο. 12 στην Ευρώπη στα 14άρια.

Υπάρχει επίσης ο Άλκης Μιχαλακόπουλος, που κατέκτησε το Πανελλήνιο στα 12άρια και έπαιξε στον τελικό με τον Αλέξανδρο Νούλα, ο οποίος επίσης προπονείται μαζί μας. Εχουμε μια αγωνιστική ομάδα που δεν υπάρχει στην υπόλοιπη Ελλάδα.  Ηρθε επίσης ο Ακης Αμούτζας, ο οποίος ήταν 7 χρόνια στη Φινλανδία.  Είχαμε δουλέψει μαζί και στο παρελθόν. Ηθελα έναν ακόμα προπονητή, που να μπορεί να ταξιδεύει και να έχει εμπειρία. Εχει δημιουργεί ένα πολύ καλό αγωνιστικό στέκι. Πιστεύουμε ότι θα τραβήξουμε παιδάκια και από την υπόλοιπη Ευρώπη», πρόσθεσε στο «10» ο Μιχαλόπουλος.

Ο προπονητής της Μιχαέλα Λάκη αναφέρθηκε επίσης στην τεράστια συμβολή των Τσιτσιπά και Σάκκαρη στην ραγδαία εξέλιξη του ελληνικού τένις, με τους δύο συμπατριώτες μας να έχουν εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους, που κατακλύζουν πλέον τις ακαδημίες σε όλη τη χώρα.

«Τα παιδιά πλέον πιστεύουν περισσότερο ότι μπορούν να παίξουν και να διακριθούν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η χώρα μας έχει κλιματολογικές συνθήκες για να αναπτύξει το τένις, αλλά δεν έχουμε τόσο καλή γεωγραφική θέση, για να ταξιδέψει κάποιος και να αγωνιστεί σε τουρνουά στο εξωτερικό. Πρέπει να γίνουν περισσότερα τουρνουά στην Ελλάδα, γιατί είναι δύσκολο να ταξιδεύουν τα παιδιά τόσο μακριά. Κάποια τουρνουά γίνονται στην Βουλγαρία, στην οποία μπορείς να ταξιδέψεις με το αυτοκίνητο, αλλά συνήθως πρέπει να μπεις στο αεροπλάνο και να πας σε πιο μακρινές χώρες.

Είμαστε πιο απομακρυσμένοι σε σχέση με τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις υπόλοιπες χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Τα παιδιά έχουν αρχίσει και πιστεύουν περισσότερο ότι μπορούν να παίξουν επαγγελματικά, το οποίο είναι το πρώτο βήμα για να επενδύσει ο γονιός. Η Λάρισα έχει κάνει ένα μεγάλο μπαμ στο τένις. Εχει πλέον κοντά στα 70 γήπεδα σαν πόλη. Σίγουρα έχει βοηθήσει ο Στέφανος και η Μαρία. Πιο πολύ έχουν έρθει κοντά στο τένις οι ενήλικες, αλλά αυτό θα φέρει και τα παιδάκια σιγά σιγά. Υπάρχει μια μεγάλη ανάπτυξη. Είναι καλό μομέντουμ  για το ελληνικό τένις», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ